שר הבריאות הגרמני הודיע היום (שלישי) על השקת אפליקציה חדשה שתתחקה אחר חולי קורונה במדינה ותעזור בשליטה בהתפשטות הנגיף במקרה של התפרצות גל שני. האפליקציה, שתושק בשבוע הבא, מבוססת על טכנולוגיית Bluetooth ומאפשרת יצירת קשר עם אזרחים הנמצאים בסכנת הידבקות. ברקע פתיחת הגבולות באירופה, הפציר השר בגרמנים לשקול מחדש את החופשות המתוכננות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

האפליקציה החדשה מתבססת על טכנולוגיית ה-Bluetooth לטווח קצר, על מנת לאתר וליצור קשר עם אנשים שנמצאים בסיכון להידבק בנגיף הקורונה, ללא הסתמכות על הנתונים הרשמיים במדינה. על פי הדיווחים פיתוח הטכנולוגיה התעכב על מנת להבטיח שטכנולוגיית ה-Bluetooth תעבוד במרחק הנכון.

האפליקציה שתושק בגרמניה (צילום: רויטרס)
האפליקציה שתושק בגרמניה|צילום: רויטרס

ביום ראשון האחרון הודיע שר הבריאות ג'נס ספאן במדינה כי האפליקציה תושק כבר בשבוע הבא, אולם סירב לאשר את הדיווחים בתקשורת שטענו כי תושק כבר ביום שלישי. הממשלה מצידה טוענת: זהו כלי חיוני להימנעות מגל שני. גם באיטליה הושקה בשבוע שעבר אפליקציה דומה.

ברלין חוזרת לשגרה (צילום: AP)
חוזרים לשגרה בברלין, גרמניה|צילום: AP



לאחר פתיחת הגבולות באירופה, פנה שר הבריאות הגרמני לאזרחים המתכננים לצאת לחופשה – וביקש מהם לשאול את עצמם האם הנסיעה אכן הכרחית. "אנו זקוקים לאיזון נכון", אמר ספאן, והוסיף כי ההתפרצויות האחרונות בגרמניה אירעו עקב התקהלויות המוניות ושירותי הכנסייה.

הודות לבדיקות רבות ומקיפות, מערכת בריאות חזקה והסגר שנקבע כבר באמצע מרץ, במהלך משבר הקורונה גרמניה שמרה על מספר מתים נמוך יחסית של חולים, ביחס למספר הנדבקים הגבוה במדינה.