לאחר שוועדת גולדברג פסלה את מועמדותו של ניצב משה (צ'יקו) אדרי למפכ"ל - מסתמן רוב ברור בממשלה בעד המינוי. ספק רב אם כדאי לממשלה "ללכת בכוח" נגד הוועדה ולמנות את אדרי. במקרה כזה, יוגשו עתירות לבג"ץ. הממשלה מסתכנת בכך, שבג"ץ יקבל את העתירות ויבקר את הממשלה. ניצב אדרי לקה מידי הוועדה. הממשלה עלולה ללקות מידי בג"ץ.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הוועדה למינוי בכירים הוקמה לפני כעשרים שנה על-ידי הממשלה כדי לייעץ לממשלה ולהסיר מפניה מכשול. על מנת למנוע מעצמה מבוכה, יכולה הממשלה לזמן כעת את יו"ר הוועדה, השופט בדימוס אליעזר גולדברג, אשר תמך בפסילתו של אדרי, ומולו את נציב שרות המדינה, פרופ' דניאל הרשקוביץ', אשר הכשיר את המינוי. יביע כל אחד מהשניים את עמדתו, וחברי הממשלה יכריעו איזו עמדה מבין שתי העמדות לקבל. כדאי כמובן- אם השרים מסוגלים לכך- שיגיעו לדיון עם לב פתוח ונפש חפצה, וללא דעה מוקדמת.
שני חברי הוועדה, מר גולדברג ופרופ' טליה איינהורן, חשבו שמעשהו של אדרי הינו בבחינת, התנהגות בלתי ראויה, המצדיקה את פסילתו. כדבר מה נוסף שימש דו"ח מבקר-המדינה, שביקר בעבר את אדרי בעת ששימש ראש אגף התנועה. מקורבי גולדברג אומרים, שכתיבתו הייתה מתונה, שהיה כאן חשד לשיבוש הליכים והדחת עד. השניים האחרים, פרופ' הרשקוביץ' ומשה טרי, הסכימו שאדרי טעה, אך הם משוכנעים שטעותו איננה נוגעת נגיעה כלשהי בטוהר מידות. הם בטוחים שבהחלטה לפסול את אדרי חרגה הוועדה מהמנדט שלה.
בצמרת משרד המשפטים התקבלה החלטת הפסילה בתדהמה. במקרה זה, באופן די חריג, מתקיימת הסכמה בין צמרת המשרד לבין שרת המשפטים איילת שקד. יותר מכך, זו פעם ראשונה, שדינה זילבר, המשנה ליועמ"ש, והשרה שקד מסכימות ביניהן בנושא כלשהו.