נשיא ארצות הברית טראמפ ממשיך בקצב מהיר ביישום המדיניות של קודמו בתפקיד, ברק אובמה, לעקירת ארצות הברית מהמזרח התיכון, מפני שהוא חושב שאין לו תועלת גדולה בנוכחות הזאת. מדובר ביום רע למדינת ישראל מפני שמשמעות הנסיגה של ארה"ב מהשטח היא שהחציצה של האמריקנים ובעלי בריתם המקומיים בין המליציות האירניות השיעיות בעיראק לבין אסד וחיזבאללה בסוריה - הולכת להיעלם.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

סוריה במצבה הנוכחי היא מדינה המחולקת לשטחי השפעה של גורמים שונים: בדרום ישנה מובלעת תנף הסמוכה לגבול עם ירדן - החשובה מאוד למלך עבדאללה - וכל השטח של מזרח הפרת. מדובר בקרוב לרבע משטחה של סוריה, הנתון בידי 2,000 חיילים אמריקניים וסביבם עוד כ-40,000 אנשי מליציות, בעיקר כורדים. בצפון, כוחות טורקיים הממוקמים במעין רצועת ביטחון ועוד מובלעת של מורדים.

כך, המהלך שיקרה כתוצאה מהיציאה האמריקנית מהאזור הוא שהטורקים שבצפון ייכנסו לתוך האזורים הכורדים כפי שארדואן איים בעשרת הימים האחרונים. זאת, כדי לחסל את הכוחות הצבאיים של המפלגה הכורדית המקומית, ה-YPG. במקביל, הכוחות של אסד ינועו מכיוון דרום לעמק הפרת התיכון, יצלחו את הנהר, יחברו אל עירק ומשם קצרה הדרך אל המליציות השיעיות שנשארו שם.

אהוד יערי (צילום: חדשות 2)
פרשננו אהוד יערי|צילום: חדשות 2


מדובר במהלך דרמטי ביותר מבחינתו של הנשיא טראמפ, ובמהלך שיש לו התנגדות גדולה ועזה גם בתוך הממשל שלו עצמו ובדרגים הגבוהים. ייתכן שנראה אפילו התפטרויות בימים הקרובים בעקבות ההחלטה הזאת, והשאלה היא באיזה קצב הוא מתכוון לבצע את הנסיגה.

סימן השאלה הנוסף שירחף בעקבות ההתפתחויות האחרונות הוא האם חיל האוויר האמריקני ימשיך לקיים נוכחות מסיבית בשמים, גם מעל סוריה וגם מעל עירק.