התקיפה ליד דמשק הלילה (שלישי) המיוחסת על ידי סוריה לחיל האוויר הישראלי מסתמנת כהמשך קו שיטתי שתכליתו - השמדת התעשייה הצבאית הסורית. תעשייה זו התבססה בשנים שלפני מלחמת האזרחים על מפעלים בשכונת ג'ומריה בעיבורי דמשק (זו שהותקפה הלילה), במסיאף שליד חאמה (שהותקפה לפני חודשים אחדים) וספירה ממזרח לחאלב בצפון, מפעל שבחלקו הגדול ננטש בעקבות מצור ממושך של המורדים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ההרס המתמשך של תשתית מפעלי החימוש הסוריים, לרבות אלה העוסקים בטילים, נועדה כנראה לשלול מאירן את הבסיס הנדרש כדי לבנות בסוריה מפעלי טילים מתקדמים יותר. המפעלים הללו נוהלו על ידי מוסד CERS המקביל במשהו למפא"ת (המנהל למחקר פיתוח אמל"ח ותשתית טכנולוגית) במשרד הביטחון הישראלי.
נקודה נוספת הראויה לציון: הרוסים, שתגברו במקצת בשבועות האחרונים את הכוח האווירי שלהם בבסיס חמימים ליד לטקיה, נמנעים בעקביות מהתערבות במהלך התקיפות בסוריה וגם אינם מרבים בהודעות גינוי והסתייגות. הקרמלין בחר גם שלא להתייחס כלל לאזהרה האולטימטיבית שהעביר ראש הממשלה נתניהו לבשאר אל-אסד - שעליה דווח לראשונה בחדשות 2 - כי ישראל תפגע בו, בצבאו ובמשטרו אם יניח לאירנים להתבסס בשטח סוריה.
יש סימנים מובהקים לכך שולדימיר פוטין מבקש להביא להסדר פוליטי בסוריה שאיננו הולם את הציפיות של טהרן. הנקודה השלישית: ישראל נמצאת בעצם במצב לחימה מתמשך לסירוגין, באמצעות חיל האוויר, מול המאמצים של גנרל קאסם סולימאני לרכוש מאחזים למיליציות השיעיות שלו בסוריה.
הצמרת הביטחונית הישראלית מבינה יפה שאם תורשה אירן להמשיך להתחפר על אדמת סוריה, יתפתח משם בעתיד הלא רחוק איום רציני של חזית חדשה בגולן. לפיכך, התקיפות המיוחסות לישראל יימשכו - אבל מובטח שגם האירנים לא ירפו.