עסקת המיזוג של סלקום וגולן טלקום, אם זאת אכן תאושר, היא בשורה רעה לצרכני הסלולר הישראלים. החשבונות החודשיים אומנם לא צפויים לזנק לסכומים שהיו לפני "רפורמת כחלון", אבל אנליסטים ובכירים בשוק התקשורת בארץ תמימי דעים - החשבונות יעלו בהדרגה ובאופן גורף.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לא רק לקוחות סלקום וגולן טלקום ישלמו את מחיר העסקה - כולנו נשלם יותר. ברגע שינוטרל "הילד הרע" של שוק הסלולר - החברה שהכתיבה את הרף הנמוך של המחירים ומשכה אחריה את כל השוק - לשאר החברות לא יהיה תמריץ להמשיך להציע מחירי רצפה.
כיום, בשיא התחרות בשוק הסלולר, פועלים בישראל חמישה מפעילים סלולריים: שלוש החברות הוותיקות (סלקום, פרטנר ופלאפון) ושתי חברות חדשות (גולן טלקום והוט מובייל). במקביל ישנם שלושה מפעילים וירטואליים (רמי לוי, 018 אקספון ו-019 מובייל) ושני מותגים פרטיים (וואלה מובייל ו-012 מובייל).
כל חמשת האחרונים תלויים בשלוש החברות הוותיקות שמהן הם שוכרים את התשתיות. אם גולן טלקום תתמזג עם סלקום יישארו למעשה רק ארבע חברות סלולר, שצפויות להעלות מחירים, וגם התעריפים של המפעילים הווירטואליים והמותגים הפרטיים צפויים לעלות.
בשוק התקשורת טוענים כבר שנים, ובצדק, שיש יותר מדי חברות פעילות ואין מספיק לקוחות כדי להצדיק את כולן. יחד עם זאת, עדיף היה לצמצם את הפעילות של חלק מהמפעילים הווירטואליים או המותגים הפרטיים, שהשפעתם על רמת המחירים בשוק שולית, ולא "לאבד" את מחולל התחרות העיקרי.
בגולן טלקום טוענים שההכבדה הרגולטורית, החובות כלפי המדינה והצורך בהשקעה בתשתיות פוגעים ברווחיות החברה ולא יאפשרו לה לשרוד לאורך זמן. אם זה אכן המצב, התסריט העדיף מבחינת הצרכנים בישראל הוא לאפשר למיכאל גולן למכור את החברה לגורם חיצוני, למשקיע פרטי או לחברה בינלאומית. אישור המיזוג עם סלקום עלול - בסבירות גבוהה - להוריד משמעותית את רמת התחרות בשוק התקשורת ולפגוע בכיס של כולנו.