לאן פני המשבר בדרום סוריה, סמוך לגבול עם ישראל? מניין הפליטים שזורמים לאזור עלול לגדול ככל שצבא הסורי יתקדם לכפרים שנהנו בשנים האחרונות יותר מאחרים מהסיוע הישראלי, סיוע מסוגים שונים. הצבא הסורי פועל בתוך האזורים של הגבלת הכוחות על פי ההסכם מ-1974 ומי שמפקח על כך הוא כוח אונדו"ף בפיקוד של גנרל מגאנה, גנרל סזנירי, והם אמורים לפקח שלא ייכנסו לאזור הזה כוחות שאסור להם לשהות שם. כך זה נראה על המפה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
במרכז השטח נמצא האזור המפורז (מסומן בצבע חום במפה): באזור הזה אסור לסורים להחזיק כוחות. הפליטים מתרכזים בנקודה בה הם יודעים שהצבא הסורי לא יכול להיכנס אליה: הם גם יודעים שישראל תקפיד על כך על פי ההסכמים.
נוסף על כך, קיימות שתי רצועות של הגבלת כוחות, כל אחת ברוחב של 10 קילומטרים: ברצועה הראשונה אסור לסורים להכניס יותר מ-75 טנקים ו-4,000 חיילים. בתוך השטח של הרצועה השנייה, מותר לצבא אסד כבר להחזיק 450 טנקים ו-6,000 חיילים. הם לא צריכים את כל הכוחות האלה כדי להילחם באחרוני המורדים בסביבה.
בתוך האזור הזה יש את מובלעת דאע"ש בגבול הירדן (מסומנת בשחורה) והמתקפה הסורית הולכת ממזרח למערב בשני חיצים כלפי תל חארה ומסחרה. הסורים מעבירים מסרים, גם דרך כוח האו"ם, שהם יקפידו על ההסכם (לא צריכים את כמות הטמקים הללו), ויש לכך את המטריה של פוטין וטראמפ שהסכם 1974 חוזר לפעול. הפיתוי של פליטים להיכנס לאזור המפורז נשאר גדול - דווקא בגלל שחיילי אסד לא יכולים להיות מוצבים שם, לפחות לא על פי ההסכמים.