הדבר המתבקש היה שתקראו עכשיו טור שהכותרת שלו היא: כך תגנו על התמונות שלכם בטלפון הנייד. אלא שכדי להיות ישרים עם עצמנו התשובה היא: אי אפשר. אם יש לכם תמונה באמת רגישה ופרטית, כדאי שתשקלו לצלם אותה כמו פעם, בפילם או פולרואיד ותשמידו אחר כך את התשלילים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
אם הטלפונים שלכם מסונכרנים לחשבונות הענן של אפל או גוגל או כל שירות אחר שדואג שכל תמונה שצילמתם תעלה מיד לשרתים אמורפיים אי-שם, קחו בחשבון שהם זמינים לכל האקר זב חוטם עם ידע בסיסי בחיפוש בגוגל. למרות העובדה שמדובר בחברות ענק, עם תקציבים דימיוניים, שהאינטרס הראשון במעלה שלהן הוא להגן על הפרטיות שלכם ככל יכולתן - הן הראשונות שיודו שאבטחה של 100% בשירותים המחוברים לאינטרנט היא חד קרן - רעיון קסום ודימיוני.
בין אם זאת תהיה "פריצה" פשוטה: ניחוש של הסיסמה שלכם, ובין אם מדובר בהאקר מעט יותר מתוחכם שימצא את דרכו בנבכי הענן - אם מישהו מאוד רוצה להגיע לתמונות שלכם (או למסמכים, אנשי הקשר ושאר הגיבויים) הוא יכול. וזה הרבה יותר פשוט ממה שאפשר לתאר.
ונניח שאת כל זה אתם כבר יודעים ואין לכם גיבוי אוטומטי. פעם בחודש אתם מתחברים למחשב, מורידים את התמונות הרלוונטיות ושומרים בהתקן נייד. בטוח? עד שיקרה לכם מה שקרה לשרון פרי, כשהמכשיר עצמו, או הגיבוי הנייד ייגנב ומי שינבור בו ימצא בדיוק את מה שניסיתם להסיר.
כדאי לזכור בכל פעם שלוחצים על צילום - שבעידן שלנו שום דבר כמעט אינו פרטי. זה לא אומר שאנחנו צריכים להפסיק לצפות לפרטיות.הקריאה של שרון פרי לאנשים שלא להעביר את התמונות, למחוק, להשמיד אותם - פשוט כי זה הדבר הנכון לעשות - היא אולי ההגנה הכי טובה שיש היום ותודו, שלבנות על טוב ליבם של אנשים, ובכן, זאת כנראה לא הטקטיקה הכי בטוחה שיש. פרי מצטרפת לענת הראל, לסלבס של הוליווד ולמיליונים אחרים ברחבי העולם שמגלים כמעט מדי יום, שהחיים שלנו, כפי שהעלינו אותם לרשת, הם פחות או יותר נחלת הכלל.
ולמי שחושב "אבל אני לא מעניין, אני לא מפורסם, למה שמישהו יפיץ את התמונות שלי". תחשבו על כל הפעמים שהסתכסכתם עם חבר, קולגה לעבודה, בת זוג - ותזכרו שמדובר בנקמה שקל יחסית להוציא אל הפועל. בארה"ב כבר חוקקו חוקים מחמירים נגד מי שעושה שימוש לרעה בתמונות פרטיות גם בארץ המודעות עולה: חוקים נחקקים אבל בינתיים חסרים בעיקר עונשים מרתיעים ואכיפה.
לפני כחמישה חודשים הציג היזם משה חוגג טלפון חכם ויוקרתי שמחירו לא פחות מ-70 אלף דולרים. הסיבה למחיר המופרע הזה הייתה רכיב אבטחת המידע, שחוגג הבטיח שהוא ברמה הגבוהה ביותר בעולם. יחד עם זאת, בראיון לגדעון אוקו ב"תכנית חיסכון", גם הוא נאלץ להודות שאין דבר כזה "100% אבטחה".
אריק שמידט, יו"ר גוגל, אמר פעם שאם יש לנו משהו באמת רגיש, כדאי שלא נעלה אותו לרשת. כמה ימים אחר כך מישהו חשף את חשבון האינסטגרם הפרטי (והפומבי) של שמידט וגילה לעולם את חיבתו של חנון המחשבים מהסיליקון ואלי, לדוגמניות הלבשה תחתונה. אפילו לאריק שמידט זה קרה. אולי מאז הוא אימץ את העצה שנתן, אולי עכשיו גם אתם תאמצו.