למרות ההתנגדות העזה שהגיעה מצד הפוליטיקאים בימין למתווה מבקשי המקלט עליו הכריז רה"מ, כמו בדינמיקה של משברים קודמים גם הפעם את ההתנגדות הנחרצת להסכם זיהו בסביבתו של נתניהו דווקא מהשיח ברשתות החברתיות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

זה התחיל בפוסט שפרסם נתניהו מיד אחרי מסיבת העיתונאים. אלפי תגובות זועמות ואיומים מפורשים שלא להצביע עבורו בבחירות הבאות היו הפרומו לסיבוב הפרסה. וגם הדבר הזה כנראה השפיע - בנו של ראש הממשלה, יאיר נתניהו - זה שהוזכר בעבר כמי שדואג לעדכן את אביו ברחשי הפיד התייצב בעצמו לצד מתנגדי ההסכם. כן, אותו הסכם שהוביל אביו. הוא עושה לייק לפוסט שפרסמה שפי פז, מראשי המאבק במסתננים בדרום תל אביב שכותבת: "ההסכם הוא ביזיון למדינת ישראל ותוצאה ישירה של כישלון מוחלט של מדיניות רשלנית".

הלייק שיאיר נתניהו עשה עליו
הלייק שיאיר נתניהו עשה עליו "לייק"|צילום: החדשות



אבל אם שמים בצד את ההשפעה שיש או אין ליאיר נתניהו וצוללים לנתונים שאספו עבורנו בחברת "באזילה" שמנטרת את הפוסטים ברשתות החברתיות, מקבלים תמונה ברורה יותר. בתוך שעות בודדות, מרגע שנתניהו מתפאר בהסדר שהשיג ועד שהוא מזגזג, הרשת סוערת. 960 דיונים שונים בעמודים הציבוריים עם יותר מ-30 אלף תגובות על המהלך הזה. 53% מהמגיבים תוקפים את נתניהו, רק 47% תומכים במהלך. וכשזה המצב בעמוד הבית של ראש הממשלה, שבדרך כלל מגבה אותו בעיניים עצומות - נתניהו מבין שהוא בבעיה גדולה. בשלב הזה הוא מודיע שהוא מקפיא את ההסכם, אבל הנזק נראה כבר נגרם.

בין המגיבים. יאיר נתניהו, ארכיון (צילום: מארק ישראל סלם, פלאש 90, חדשות)
יאיר נתניהו, ארכיון|צילום: מארק ישראל סלם, פלאש 90, חדשות



בשעות שאחרי ההודעה על ההשעיה השיח ברשת אולי יורד - אבל הביקורת רק מתגברת. יותר מעשרת אלפים תגובות נרשמות בכמעט 800 דיונים - רובן המכריע - 62% נגד נתניהו. מה שמוביל אותו בסופה של יממה הפכפכה - לבטל את ההסכם. ה"פיד" אולי הביא לשינוי ההחלטה, אבל הזעם עוד נשאר על הקיר.