עשור לאייפון - איך חיינו קודם בלעדיו? לפני עשר שנים בדיוק, הציג סטיב ג'ובס זצ"ל את האייפון הראשון: שילוב של נגן מוסיקה, טלפון ומחשב שמתחבר לאינטרנט. הכל ארוז בתוך מכשיר קטן, שרובו צג מגע.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
ראשי חברת נוקיה, ששלטה אז בשוק הטלפונים, זילזלו - ובכך גרמו לחברה שלהם להפוך תוך שנים לכמעט לא רלוונטית. גם המתחרים הגדולים במיקרוספט חשבו שג'ובס מהמר על סוס צולע - ומאז מנסים, ללא הצלחה יתרה, להדביק את הפער.
ב-30 השעות הראשונות להשקתו של האייפון נמכרו 270 אלף מכשירים. מאז הושק מדי שנה דגם מתקדם יותר. לפני כשנה כבר נשבר שיא המכירות כשאפל מכרה את האייפון המיליארד.
אבל המהפכה לא הייתה כמובן רק כלכלית. הטלפון החכם, למרות המחיר, הפך למוצר צריכה בסיסי והיום תתקשו למצוא מישהו עם טלפון "טיפש". למעשה, האייפון הוליד את דור המסכים. עובדה - גיל השימוש רק יורד כל שנה: ילדים בני שש הולכים לכיתה א' עם ילקוט חדש - ומכשיר חכם.
שיעור השימוש שלנו במכשיר במהלך היום הוא הוכחה לכך שעבדים היינו לסלולר, שבסך הכל היה אמור להפוך את חיינו לקלים יותר. הסמארטפון הפך לעוד איבר בגופנו שמסתיר לנו את העולם ושואב אותנו לעולם שלו. הוא גורם לנו לאבד חלק ניכר מהפרטיות שלנו, משנה את היחסים הבין אישיים ופוגע בראייה ובעמוד השדרה. ולמרות זאת, אין כמעט אחד ששוקל אפילו לוותר על הטלפון החכם, או להפחית את השימוש בו.
אבל לא הכל שחור כמובן: מהפכת האייפון מאפשרת לנו לגשת למידע מכל מקום, לנווט, לשלוח הודעות, לערוך מסמכים ואפילו לעזור לנו לשמור על הבריאות. וסטיב ג'ובס? הוא כבר מזמן מתהפך בקברו, בוודאי מחייך בהנאה, ומחכה כמו שאר מאמיני הדת שסוגדים לחברה שלו לאייפון הבא שנמצא מעבר לפינה וינסה לשמר את ערכי המהפכה.