שנה אחרי צוק איתן, בעזה מחפשים הפסקת אש ארוכה שתאפשר להם להשיג לפחות חלק מהתביעות שהציבו טרם המערכה, בהיעדר השגת היעדים שקבעו לעצמם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

המסקנה המרכזית של חמאס כעבור שנה מאז מבצע צוק איתן היא פשוטה מאוד ואכזרית מבחינתם: שיטת הלחימה שבה הם בחרו, כלומר להסתתר בתוך האוכלוסייה האזרחית, גובה מהציבור ברצועה מחיר כבד שחמאס אינו יכול לעמוד בו.

מי ששילם את מחיר הלחימה הם האזרחים בעזה (צילום: רויטרס)
מי ששילם את מחיר הלחימה הם האזרחים בעזה|צילום: רויטרס

בחמאס למעשה תקועים בין קרני הדילמה הזו: כיצד להמשיך ולהילחם כשאתה מחפש מחסה בקרב האוכלוסייה בעזה, ויחד עם זה לא מייצר מצב שבו קריאות הזעקה והכאב של האזרחים מחייבות אותך ללכת להפסקת אש עוד בטרם השגת את התנאים שהגדרת בפומבי. לשאלה הזו עדיין אין להם תשובה.

הבעיה של חמאס: לחץ הציבור ברצועה (צילום: רויטרס)
הבעיה של חמאס: לחץ הציבור ברצועה|צילום: רויטרס

הלקח העיקרי שהפיק חמאס מצוק איתן הוא שצריך לחפש אחר הפסקת אש ארוכה עם ישראל. כזו שתאפשר להשיג ולו משהו מאותן תביעות מקוריות שהציגה הממשלה בעזה עם תחילת המבצע, בין השאר בעניין הנמל הימי ושדה התעופה.

בחמאס הבינו: שיטת הלחימה - כשלה
בחמאס הבינו: שיטת הלחימה - כשלה|צילום:

בחודשים הקרובים מתכוונים בחמאס לנסות ולבדוק בעזרת מתווכים כאלו ואחרים האם ניתן להגיע להבנות עם ממשלת נתניהו על הפסקת אש ארוכה, במחיר שיהיה מקובל גם על ישראל.

אהוד יערי - פרשן לענייני ערבים (צילום: חדשות 2)
אהור יערי|צילום: חדשות 2

שנה לצוק איתן - כתבי חדשות 2 ודמויות מרכזיות נוספות בפרויקט מצולם על המערכה הצבאית ברצועת עזה. בהמשך השבוע יפורסמו טורים של ערד ניר וחיים ילין.

הטור של רוני דניאל: דבר לא השתנה