הממשלה החליטה אבל ההטבות תקועות כבר 10 שנים: בחודשים האחרונים עסקנו בחדשות לא מעט בדרישת גמלאי המשטרה ושירות בתי הסוהר לקבל את הטבת השכר שעליה החליטה הממשלה, לפני יותר מעשור לכל גמלאי מערכת הביטחון. בית הדין פסק לטובת הגמלאים, אבל באוצר ככל הנראה גוררים רגליים ומחפשים בעיקר איך להימנע מהתשלום. עודד בן עמי בפנייה לשרי הממשלה.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
גמלאי שב"כ, המוסד וצה"ל נהנו מההטבה אך גמלאי המשטרה ושב"ס לא קיבלו אותה. הם פנו לממשלה, ומשלא נענו הם פנו לבית הדין הארצי לעבודה, שפסק כי הממשלה מחויבת לשלם את ההטבה הזו.
שר האוצר משה כחלון נבהל מגודל המעמסה על התקציב וחיפש דרך להתחמק מהתשלום, בעוד שהשר לביטחון הפנים, גלעד ארדן, דווקא תמך באנשיו ודרש לשלם להם. העניין התגלגל אל ראש הממשלה שהקים ועדת מומחים שדנה, התלבטה וקבעה בסוף שאין מנוס - ויש לשלם את ההטבה.
אז האם הממשלה שילמה? מה פתאום. יש כנראה פקיד באוצר שיושב ומייצר בכל פעם איזו דרישה חדשה מהגמלאים: חתימה נוספת, התחייבות או ביקורת, העיקר לגרור רגליים והעיקר - לעכב את התשלום.
שרי הממשלה: זה לא ראוי וזה לא רציני להתייחס כך אל ההחלטות שלכם. אתם החלטתם לשלם לגמלאים את התוספת ועכשיו אתם נמנעים מלקיים את ההחלטה שלכם - זה פשוט לא מכובד.
ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "בימים אלה מתבצעת עבודת ביקורת מטעם המשרד לבחינת החתימות שהתקבלו. עם סיום עבודת הביקורת נוכל לדעת אם משרתי הביטחון אכן עמדו ברף שנקבע בהחלטת הממשלה".