אין תמונה
עטיפת הספר "מישהו לבשל איתו"

לצחי בוקששתר אני שומרת חסד נעורים. יותר נכון, לתבשיל הכבד עם הבצל והאגסים שלו. אני זוכרת את הרגע שבו קיבלתי את המתכון: סיימנו יום עבודה וקפצתי אל א' כדי לקחת ספר שהבטיח לי. שם, מעל סירים מלאי כל טוב שרקחה חמותו הפרסית, הוא הכתיב לי שני מתכונים: לימונדה פרסית וכבד עוף מטוגן בבצל ומבושל באגסים ויין. את הלימונדה מעולם לא ניסיתי אבל הכבד כיכב בהרבה ארוחות ערב בביתי.

עכשיו יוצא ספר בישול חדש שלו - "מישהו לבשל איתו" - שאותו הוא מקדיש להוריו "שלימדו אותי הכל כבר מהתחלה: איך להיות בן אנוש כמו שצריך וגם לדעת ליהנות". אחרי שניסיתי כמה מהמתכונים בספר הזה אני מצטרפת לתודה להוריו. אוכל טעים, שמח, מצוין ונדיב. אוכל שכיף לעשות אותו ועוד יותר - כיף לאכול אותו.

המתכונים מהספר לקוחים מתכנית הטלוויזיה שלו - וכך, אם אתם מתקשים להבין שלב מסוים או רוצים ללמוד איך השף מכין אותו, תוכלו להיעזר גם בתוכניות שהועלו לאינטרנט. לי, באופן אישי, הן רק הגבירו את התיאבון.

ניסיתי ונהניתי: לביבות עדשים כתומות, סלט בטטה ונודלס עם פטריות. האתגר הבא: פרפה חלבה 'תרווד' קלאסי: מנת הבית, מנת הדגל, המנה הכי נמכרת מימי מסעדת "התרווד הוורוד" שפתח בוקששתר בשנות השמונים. מעולם לא טעמתי את הפרפה המדובר, אבל מבטם המזוגג של כל אלו שנזכרו בערגה במנה, הספיק לי כדי לחשוק בה בעצמי.

רוצים לנסות גם? הנה המתכון מהספר:

החומרים:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
5 חלמונים
300 גרם חלבה וניל
3 כפות ליקר שקדים
3 כפות אספרסו מר
תבנית אינגליש קייק

אופן ההכנה:

1. מקציפים את השמנת המתוקה, מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר.
2. מרתיחים את המים והסוכר, מבשלים 5 דקות ומצננים.
3. בקערה מעל סיר מים חמים (באן־מארי) מקציפים את החלמונים עם הסירופ של המים והסוכר עד שהקציפה בהירה ויציבה.
4. בקערת המערבל טורפים במהירות נמוכה את החלבה עם ליקר השקדים. מוסיפים את קציפת הביצים החמה ומקציפים כרבע שעה, עד שמצטנן. מקפלים פנימה את הקצפת ויוצקים את הרוב לתבנית.
5. את קציפת החלבה הנותרת מערבבים עם הקפה ומוסיפים לתבנית כדי ליצור מרקם של שיש. מקפיאים למשך 24 שעות. מומלץ להעביר למקרר חצי שעה לפני ההגשה.
6. כדי לשחרר את הפרפה מתבנית מתכת, טובלים לרגע בקערה עם מים רותחים, מנגבים והופכים

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק