שש שנים אחרי ההתנקשות בראש ממשלת לבנון, רפיק אל-חרירי, בלב ביירות - הגישה היום, סוף כל סוף, ועדת החקירה הבינלאומית שבדקה את הנושא כתבי אישום נגד ארבעה בכירים בחיזבאללה שלהם מיוחס החיסול - ובראשם - גיסו של "רמטכ"ל" הארגון שחוסל בסוריה, עימאד מורנייה.
ההליך הפורמלי של מסירת כתבי האישום ופקודות המעצר לידי התובע הכללי של לבנון כבר הושלם, ויחד עמו החל לפעול שעון החול: לפי כללי בית הדין הפלילי בהאג, על ארבעת הנאשמים להיות מוסגרים לידי אנשיו בתוך 30 יום - ואם לא, תתכן פנייה בנושא למועצת הביטחון של האו"ם.
עוד לפני הגשת כתבי האישום, התייחס מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה כי אין בכוונתו לאפשר בשום אופן או צורה את הסגרתם של הארבעה. העומד בראש הרשימה, גיסו של מורנייה, נחשב לאחד מאנשי המבצעים הבכירים ביותר של הארגון בחו"ל.
ראש ממשלת לבנון, שנעזר בחיזבאללה כדי להקים את ממשלתו, התייחס לפרשה והבטיח "לעקוב אחר ההתפתחויות" ולמלא אחר התחייבויות קודמות, אבל נמנע מלספק אפילו קצה חוט של הצהרה על כך שבכוונתו להורות על תפיסתם של הנאשמים.
כרגע, משתדלים בביירות בעיקר להרגיע את המתח בלבנון מחשש שתבערה עלולה להצית שם מלחמת אזרחים. משימתה העיקרית של הממשלה היא לא להכעיס את חסן נסראללה ולא לדחוק אותו לפינה שתביא אותו להגיב באופן כזה שיערער את היציבות בשכנה מצפון.
מקורביו של בנו של חרירי, סעד אל-חרירי, וכן אנשי אופוזיציה דוגמת סמיר ג'עג'ע - כבר הבהירו בנחישות את דרישתם מהרשויות בביירות לתפוס באופן מיידי את ארבעת הנאשמים ולהסגירם לידי הכוחות הבינלאומיים.
אלא שכרגע גם להם אין כל עניין להבעיר את הקרקע בלבנון, שם נושאים את העיניים מזרחה וממתינים לראות: האם צוות החקירה ידלג מביירות גם לדמשק, וימסור כתבי אישום המייחסים קשר לאותה התנקשות גם נגד בכירים בשלטונות סוריה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק