הפתעה: מנהיג שאומר דברים טובים על ישראל. אם סטיבן הארפר ראש ממשלת קנדה מבקש סל קליטה הוא יקבל מיד. אם רוז מ"אקס פקטור" קיבלה משר הפנים הקלות לגבי שירה, הביצועים המוזיקליים של הארפר יקנו לו דרכון דיפלומטי מוזהב משר החוץ ליברמן.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אודי סגל
צריך לזכור מי זה סטיבן הארפר. קודם כל, ברמה האישית הוא אוונגליסט המשתייך לקבוצה של אנשים ברחבי העולם בעלי אמונה דתית ששמה את ישראל במרכז. ברמה הפוליטית הוא מנהיג המפלגה השמרנית בקנדה, שכמו מפלגות שמרניות אחרות כגון הרפובליקנים בארה"ב, רואות את העולם בצורה שונה ומחלקות את העולם לטובים ולרעים.
הטובים הם שדוגלים בערכי דמוקרטיה וזכויות אדם והולכים עם הקדמה והחדשנות, והרעים הם כל השאר - בעיקר אלו שלובשים רעלות ומפוצצים אוטובוסים. הארפר אומר את האמת הבסיסית שלנו כישראלים - שאנחנו לא מדינת אפרטהייד, אלא מדינת קדמה שרוצה שלום. מה מפתיע אותנו כל כך? שמעט מאוד אנשים אומרים את זה, מכיוון שהרוב מתמקדים בביקורת על ישראל.
קנגורו ברוטב מייפל
הארפר הסביר את תמיכתו בנאומיו בארץ, שבהם צייין שבקנדה יש מנהג לעשות דברים נכונים בגלל שהם נכונים ולא למען אינטרסים. במובן הפוליטי תמיכתו מהווה הפתעה. קנדה הייתה מעוז קשה לישראל הרבה שנים, נתנה מקלט מדיני ללבנונים ותמיד תמכה בעניין הפלסטיני, וכעת מגיע לכאן ראש הממשלה שבנאומיו בארץ סירב לבקר את ישראל על עניין ההתנחלויות. "אני לא רוצה לייחד את ישראל לרעה ולמתוח עליה ביקורת", הסביר הארפר.
במיוחד לאחר נאומו של הארפר בכנסת, שגרם לבנט ולנתניהו לחייך חיוך מדושן עונג ולהנהן בהסכמה, המנה המועדפת בישראל בימים האחרונים היא קנגורו ברוטב מייפל - שמשלב את התמיכה האוסטרלית והקנדית. אסור להתבשם ממנה ואסור להשתכר ממנה כי גם שתי המדינות האלה, הידידות הכי קרובות של ישראל, לא תומכות בבנייה בהתנחלויות. הן קוראות להסדר שלום ולא נותנות לגיטימציה להתנחלויות בשטחים.
זה איתות האזהרה לישראל - גם הידידות הכי קרובות, שרואות את הביקורת הייחודית על ישראל כסוג של אנטישמיות, לא קונות את הגישה של "אין בעיה, יהיה בסדר" בכל הקשור לבנייה בשטחים.