עובדי חברת החשמל, ארכיון (צילום: חברת החשמל)
עובדי חברת החשמל, ארכיון|צילום: חברת החשמל

חריגת השכר היא תופעה ידועה בחברת החשמל שנמשכת כבר שנים רבות. נוסף על כך שהשכר של עובדי החברה גבוה מאוד יחסית למשק, החברה חורגת מההסכמים שנחתמו עם הממונה על השכר באוצר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ממונה השכר הנוכחי, קובי אמסלם, התחיל באמצע שנת 2012 בבדיקות שכרם של עובדי חברת החשמל, ועכשיו הוא הגיע למסקנה שיש חריגות מההסכם שנחתם בשני נושאים - בהוצאות אש"ל (אוכל, שתייה, לינה) ובתוספת שנקראת "תוספת שכר פיקודית", הניתנת למנהלים בדרגי ביניים. בחישוב כולל מדובר בכמה אלפי שקלים לעובד שניתנו מעבר להסכם. הממונה על השכר באוצר דרש מהנהלת חברת החשמל להחזיר את הכסף, ובפועל - החל ממשכורת ינואר 2014, להוריד לעובדים ששכרם חרג מהמותר את הסכום העודף שקיבלו.

נחמיה שטרסלר (צילום: החדשות 2)
נחמיה שטרסלר|צילום: החדשות 2

את הדרישה הזאת, שנשמעת על פניו לגיטימית, העובדים קשרו לרפורמה הנרקמת בחברת החשמל וטענו טענה מגוחכת - שזאת דרכו של האוצר לטרפד את המשא ומתן על הרפורמה - הרי על הרפורמה בחברת החשמל מדברים מאז שנת 1996. אלא שרפורמה משמעה תחרות בנושא ייצור החשמל, הפרטה מסוימת, ובעיקר התייעלות של החברה ופיטורי 2,000 עובדים.

מה שראינו היום זאת הסיבה לכך שהרפורמה תקועה כבר 17 שנה. מדובר בצעדים שגרתיים של עובדי החברה שממציאים כל פעם סיבות חדשות כדי לא לפגוע בכוח שלהם. מדובר במונופול אדיר ששולט בחשמל של המדינה כולה, ויכול להוריד את השאלטר ולהחשיך את כל ישראל בכל עת שיחפצו. למה להם להסכים לרפורמה שיכולה לפגוע בכוח האדיר הזה שיש להם?