ניצחונו של חסן רוחאני מהווה נוקאאוט של ממש ומפולת גדולה ליריביו ולתומכיהם, ובראשם המנהיג העליון עלי חמנאי. רוחאני קיבל 18 מיליון קולות בסיבוב הראשון, בזמן שכל המועמדים של המחנה השמרני נראו מולו כמו גמדים. אפילו הוא עצמו לא האמין שיזכה לכזאת תמיכה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 באינטרנט
ההפרש של הניצחון המדהים על חמשת המועמדים השמרנים היה כזה שאפילו לא היה טעם לשקול זיוף של הבחירות כמו שנעשה ב-2009. בהצהרותיו לאורך קמפיין הבחירות הבטיח רוחאני: "אסלק את הקיצונים מהשלטון", אך עדיין מדובר בבשר מבשרו של משטר המהפכה האסלאמית. המנהיג העליון חמנאי לא תמך בו, אך ייאלץ להשלים עם ניצחונו.
קרה אירוע גדול באירן - היה פה ניצחון של אלה שהובסו ב-2009 על ידי זיופים - באמצעות מועמד אחר . תומכיו של רוחאני צעקו ברחובות: "לא עזה לא לבנון", ובעצם הבהירו: עזבו אותנו מחמאס וחיזבאללה אנחנו רוצים להתעסק במה שקורה בבית.
קיבל רוח גבית מהתנועה הירוקה
צריך לזכור איזה קואליציה הביאה את רוחאני לשלטון - התנועה הירוקה שהתמודדה ב-2009 ואנשיה הצביעו בשיעור של יותר מ-70%, התומכים של רפסנג'ני, והמיעוטים השונים באירן. רוחאני דיבר אליהם, והם נתנו לו את קולותיהם.
במהלך העימותים שלפני ההצבעה, רוחאני אמר שצריך לשמר את תכנית הגרעין, שבמונחים של אירן נועדה לצורכי שלום, אך לנקוט בקו שונה ולפעול הסרת הסנקציות שהוטלו.
הוא תקף את סעד ג'לילי, ראש צוות המשא ומתן עם המעצמות בנושא הגרעין, ואמר שהוא לא עשה שום צעד לכיוון המערב. רוחאני היה בעבר מנהל השיחות עם המערב והגיע להסכמה על הקפאת תכנית הגרעין האירנית ב-2003. הוא מייצג קו שאומר כי הדרך שבה נוהל משבר הגרעין אינה נכונה.
בחירתו של רוחאני עלולה לפגוע במאמציה של ישראל להחריף את הצעדים נגד אירן כי היא תאפשר למנהיגי המערב ובראשם הנשיא אובמה להיתלות בתוצאות ולהגיד שיש זמן להתארגן ואין מה למהר.