זהו סבב השיחות הכי רציני מזה תשע שנים. מאז שנת 2004. המעצמות סבורות שבמצגת שהציגו להן האירנים יש נקודות להיאחז בהן, אבל היא לא מספקת בפני עצמה. ברור שאירן איננה מוותרת על זכותה - כפי שהיא טוענת - להעשיר אורניום על אדמתה, אבל היא מוכנה לתת ביטחונות כמו למשל ביקורות פתע של הפקחים. ובכל זאת, היא עדיין לא מוכנה לחתום על הפרוטוקול הנוסף של האמנה לאי הפצת נשק גרעיני.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הדבר שמדאיג את ישראל הוא הדיבור של האירנים על מהלך מדורג עם צעדים בוני אמון מצד אירן, שיביאו בתגובה להקלה או להסרה של הסנקציות נגדה. גם אם לאובמה תהיה בעיה עם הקונגרס לנקוט במהלך הזה, הוא יוכל לבצע הפשרה חלקית של נכסים אירנים שהוקפאו בארצות הברית.
אנשים לא ערים לעובדה הזאת, אבל שר החוץ האירני כבר ניהל בהצלחה משאים ומתנים מוצלחים מאוד עם ארצות הברית כמה וכמה פעמים: דוגמה אחת היא המשא ומתן לשחרור בני הערובה האמריקנים בלבנון במאה שעברה, ודוגמה נוספת היא המשא ומתן לשחרור 13 היהודים שנעצרו בשעתם בעיר שיראז בדרום אירן.
מי שמוליך את המהלך הזה מאחורי הקלעים הוא הנשיא לשעבר של אירן, רפסנג'אני, הסמל הבולט של שכבת סוחרי הבזאר. הוא האיש שעמד מאחורי פרשת אספקת הנשק לאירן. דבר נוסף שברור כעת הוא שידם של חסידי הקו הנוקשה בטהרן, על התחתונה כרגע.