הנסיעה של ראש הממשלה בנימין נתניהו לוושינגטון בתחילת החודש הבא עשויה להיות הנסיעה הכי חשובה שלו והפגישה שלו עם הנשיא אובמה הכי קריטית. היא מתקיימת מספר חודשים בלבד, לפי מה שמתארים בתקשורת האמריקנית בעיקר, כנקודה בה ישראל עשויה לתקוף חד צדדית את אירן.
ישראל נקלעה לתסבוכת. מצד אחד היא רוצה שהאיום יהיה אמין, שהאירנים יאמינו וגם האמריקנים שישראל עשויה לעשות את זה ואולי גם תעשה את זה אם הלחץ על אירן לא יהיה חזק מספיק - זה טוב. הבעיה היא שיותר ויותר אנשים משתכנעים שישראל תעשה את זה בכל מקרה. כך למשל, סקר של מכון רסמוסן לפני יומיים אומר ש-80% מהאמריקנים מאמינים שישראל בסוף תתקוף, ורק 50%, מספר נמוך יחסית, אומרים שארה"ב צריכה להתגייס למען ישראל אם יש עימות בינה לבין אירן - זה נתון מדאיג יחד.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אודי סגל
עוד נתון מדאיג הוא התחושה כאן שרק הממשל בולם אותנו והקונגרס, בעיקר הרפובליקנים, מאחוריו בכל מקרה, באש ובמים - היא נכונה. כך למשל, יושב ראש ועדת המודיעין של הקונגרס, חבר קונגרס רפובליקני אומר שאסור שישראל תתקוף באירן כי הדבר ייפגע באינטרס הלאומי של ארה"ב והדבר יעלה בלהבות את המזרח התיכון.
זו עמדה שכמעט לא שומעים מהצד הרפובליקני והיא נאמרת דווקא עכשיו לפני אותו שבוע בו נתניהו יהיה בארה"ב, מה שמכונה ה- "Super Tuesday", מועד ההכרעה של הבחירות הרפובליקנית. העניין האירני סבוך מאי פעם.