בפעם הבאה שאתם רואים כלב רודף אחרי מכונית תשאלו את עצמכם מה יקרה אם הכלב יצליח . המחוקקים האמריקנים רדפו השבוע אחרי טויוטה, הם בדקו את תקנות הבטיחות של החברה, הם מעלים שאלות קשות מול מנהלי החברה בשימוע מצולם שמושך את תשומת ליבה של האומה כולה.
האמריקנים אוהבים את הרכב שלהם וטויוטה היא יצרנית הרכב האהובה עליהם, אבל עכשיו הם יודעים שתקלה טכנית ברכב גרמה לעשרות מקרי מוות.
החברה התנצלה שוב ושוב מנהליה אמרו שהם מתקנים את הבעיה ומושכים בחזרה את כל הרכבים הבעייתיים, יותר משמונה מיליון רכבים.
התובע האמריקני פתח בחקירה פלילית ומומחים מ'המרכז הלאומי לבטיחות הדרכים' פותחים את ענייהם, אבל מה הפוליטיקאים יעשו בנושא, זה יהיה מעניין מאוד לראות.
ניגוד אינטרסים: החברה ממנת חלק ממערכות הבחירות של החוקרים
"יש הרבה מאוד אנשים שמעלים מספר ניגודי אינטרסים במקרה הזה" אמר דייב לוינטל מה"מרכז לפוליטיקה מעשית" שחקר את הקשר שבין כסף לחיים הציבוריים. טויוטה מעסיקה יותר מ 172,000 אמריקנים, היא מכניסה מיליארדים לכלכלה הצולעת של ארה"ב. היא תורמת ברוחב לב למערכות בחירות, הוושינגטון פוסט דיווח ש 40 אחוזים מהחברים שישבו בשלושת השימועים שנערכו בוועדת הקונגרס הגיעו למעמד בעזרת כספים של טויוטה .
בין החברים החזקים של החברה, מושל שהגן על החברה בפומבי במכתב שכתב לקונגרס "כמושל שגאה בפעילות של טויוטה בשטחה של המדינה, אנו מעידים על הדוגמא לאזרחות טובה של אחת החברות האהודות במדינה שלנו" .שלושת יצרני הרכבים האמריקנים הגדולים, פיטרו אלפי עובדים במהלך השנים האחרונות, אבל מדיניות טויוטה מנסה להימנע מפיטורים.
אף פוליטיקאי לא ירצה להעניש עכשיו את החברה בצורה שתאיים על המשרות בזמנים בהם האומה כולה מנסה להתמודד עם בעיית האבטלה.
לכן, בארה"ב רואים את המחוקקים מתשאלים את מנהלי החברה ואנשי הבטיחות לומדים מה השתבש במערכת הבטיחות של החברה. הממשל לוחץ את טויוטה, אבל הלחץ עובד גם על הממשל.
תכניתו של ג'ונתן מאן - Political Man - משודרת ביום שישי ב-20:30 ובשבת ב-22:00 ברשת CNN