מחר נציין ארבע שנים לחטיפתו של גלעד שליט. מאז שנחטף שליט, עלתה פעמים רבות השאלה: "האם המחיר שמציע החמאס עבור שחרורו לא יפגע בביטחון מדינת ישראל". השאלה שנשאלת היום היא האם היה ניתן לעשות יותר מבחינה מודיעינית וצבאית על מנת לגלות היכן מסתיר החמאס את שליט.
ח"כ ישראל חסון, סגן ראש השב"כ לשעבר, התייחס לסוגיה וציין כי אפשר היה לעשות יותר. "יש דברים שאולי היה אפשר לעשות. מה שבטוח, היינו חייבים לעשות גם את מה שנראה כקשה". אמר חסון.
רוצים לקבל עדכונים על הצעדה למען שחרור שליט? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
החמאס מקפיד על ביטחון מידע
בכיר החמאס בעזה אברהים טאפש, זלזל במאמצים הישראלים להתחקות אחר עקבותיו של שליט ושל חוטפיו. "מנגנוני הביטחון והמודיעין של ישראל לא יוכלו לגלות היכן הוא נמצא, גם אם יישאר בשבי עוד עשר שנים", ציין. טאפש הוסיף כי היכולת של חמאס למדר את אנשיו מהמידע על החזקת שליט השתפרה מאוד.
גם אבו מוג'אהד דובר החמאס בעזה תומך בדבריו של טאפש, ואף השווה בין חטיפת שליט לחטיפתו של נחשון וקסמן ז"ל בשנת 1994. "במקרה של וקסמן היה לישראל תיאום ביטחוני מלא עם הרשות הפלסטינית, מה שאפשר להם להגיע לבית אליו נחטף", אמר.
שליט עדיין בעזה?
שבועיים לאחר חטיפתו של שליט נחטפו חיילי המילואים אלדד רגב ז"ל ואודי גולדווסר ז"ל, מה שהביא לפרוץ מלחמת לבנון השנייה. בשנה שחלפה מאז, הוסטו רוב המאמצים המודיעיניים למעקב אחרי חיזבאללה ואחרי גבול הצפון, מה שפגע בהכרח במאמצי המודיעין הישראלים.
למרות מאמצי השב"כ, הגוף שמוביל את החקירה בפרשת שליט, נראה כי ההחלטה שלא להקים גוף רב זרועי שירכז מאמצים ומשאבים על מנת להחזיר את שליט נמצאת בעוכרינו. "נכשלנו", הצהיר ח"כ חסון, "לא יצרנו מנופי לחץ וכרגע אנחנו צריכים לנשוך שפתיים עד שגלעד יחזור".
בסיכומו של דבר נזכיר כי עדיין ישנה עוד אופציה, שמדברת על כך שגלעד שליט לא נמצא בכלל בעזה אלא הוברח אל מחוץ לרצועה. אולי העובדה הזו תסביר לכולנו למה אחרי ארבע שנים, אנחנו עדיין לא יודעים איפה גלעד.