בהחלטה האופרטיבית הראשונה שלו בתקופת הכהונה השנייה, דונלד טראמפ התפשר. הוא התפשר על גודל הקהל שיגיע לטקס ההכתרה. התפשר בשל תנאי מזג האוויר. "סערה ארקטית חולפת על פני המדינה", כתב טראמפ ברשת החברתית שלו. "אני לא רוצה לראות אנשים נפצעים או נפגעים באיזשהו אופן. אלה תנאים מסוכנים לרבבות אנשי אכיפת החוק, עזרה ראשונה, כלבי המשטרה ואפילו לסוסים, ולמאות אלפי התומכים שיגיעו ויעמדו בחוץ במשך שעות ארוכות". מכיוון שכך, הדגיש, טקס ההכתרה לא יתקיים בחוץ, על מדרגות הקפיטול, אל מול פארק המול שבו יכולים להתקבץ מיליונים. זה יקרה בתוך המבנה, ברוטונדה - המעגל שמתחת לכיפת בניין הקפיטול, שמחבר בין בית הנבחרים לבין הסנאט. ואל תקלו בכך ראש! לא בגלל הסימבוליקה (סמליות) של המבנה שתכנן ויליאם תורנטון (שהיה בכלל רופא וארכיטקט חובב), אלא בגלל כמות הקהל שתוכל להגיע. לרוטודנה יכולים להיכנס מאות בודדות בלבד, לעומת מיליונים שיכולים להתקבץ על מדשאות המול הלאומי בוושינגטון הבירה, שמתפרש אל מול מבנה הקפיטול.
את הביטוי "עובדות אלטרנטיביות" טבעה קליאן קונווי, היועצת הבכירה של טראמפ, מיד אחרי טקס ההשבעה הראשון בינואר 2017, כשנשאלה למה טראמפ טוען שלטקס ההכתרה שלו הגיע קהל גדול יותר ממה שנראה במספרים הרשמיים. טראמפ טען שהקהל שהגיע להריע לו בהשבעה היה גדול יותר מהקהל שהגיע להשבעה של הנשיא ברק אובמה בינואר 2009. מכיוון שהמציאות הייתה אחרת, יועציו התעקשו וסיפקו "עובדות אלטרנטיביות". גם הפעם לא יוכל הנשיא טראמפ לגבור על אובמה, משום שמראש נכנע למזג האוויר. התפשר.
מאות מהלכים הבטיח טראמפ להשלים ביום הראשון לכהונה, בשעות הראשונות, אפילו בעודו מטפס במדרגות בדרך לטקס ההשבעה. לא את כולם יספיק היום ולא רק מפאת אורך היממה. טראמפ כן יוכל להתגאות בשחרור המרגש ומרומם הנפש של רומי גונן, אמילי דמארי ודורון שטיינברכר משבי חמאס כחלק מעסקה להפסקת אש בעזה ושחרור החטופים, שהייתה מונחת על השולחן תקופה ארוכה, וכשנבחר הפעיל את מלוא כובד משקלו כדי שיוכל להתייחס בנאום ההשבעה לתמונות המרגשות האלה ולכל מה שהן מסמלות, גם בישראל אבל גם בעזה.
הרבה הכרזות יומרניות הכריז טראמפ במהלך הקמפיין בשורה של תחומים, וקשה לדעת מה מהן הוא מתכוון ליישם ואיך ועל מה יוותר. כדי לנסות ולהבין בתחילת הכהונה של נשיאים אמריקנים לאן הם מכוונים, נהוג לבחון את המינויים שלהם לתפקידים השונים. לכהונה הזו טראמפ מגיע מנוסה יותר ומיומן בהתנהלות בוושינגטון, והמאפיין הברור של בעלי התפקידים שבהם בחר הפעם הוא - נאמנות מוחלטת לטראמפ. לא לחוקה, כפי שהכריז סגנו בכהונה הקודמת מייק פנס, שסירב לשתף פעולה עם הקונספירציה שהבחירות זויפו.
מכיוון שכך, בבואנו להעריך לאן פניו של טראמפ במזרח התיכון כדאי מאוד לפנות לראיון עיתונאי מקיף ומפורט שהעניק מי שמונה להיות היועץ הבכיר לענייני המזרח התיכון, מסעד בולוס, לשבועון הצרפתי Le Point אחרי שנחתם הסכם הפסקת האש בין ישראל ללבנון. בולוס, ראוי לציין, הוא חתנו של טראמפ - אביו של מייקל, בעלה של טיפאני ביתו. בריאיון, שאת עיקריו הבאנו כאן בתחילת דצמבר, מפרט בולוס את תוכניותיו של טראמפ למזרח התיכון אחת לאחת. לפי שעה, בכל הקשור להסכם הפסקת האש ושחרור החטופים, הדברים שנאמרו שם קרו כאן בדיוק כפי שבולוס אמר. הוא מדבר שם על נורמליזציה עם סעודיה, על אופק למדינה פלסטינית, על הסכם עם איראן והוא שולל הכרה של טראמפ בהכרזה חד-צדדית על סיפוח שטחים פלסטינים. בולוס נחשב כמי שהביא לכך שהקהילה הערבית במישיגן סייעה באופן ניכר לטראמפ לנצח בבחירות האלה, להבדיל מהיהודים, שלמרות תמיהותיו של טראמפ הצביעו בהמוניהם לקמאלה האריס. לכן, סביר להניח שהוא יודע על מה הוא מדבר יותר מרבים אחרים שאומרים דברים אחרים ומסתמכים על שמועות ומשאלות לב.
כך או אחרת, בטקס ההשבעה היום (שני), לראשונה בהשבעה של נשיא ארצות הברית, יברך את הנשיא איש דת מוסלמי לצד כומר ורב. מדובר בשייח' חוסאם אל חוסייני מדירבורן מישיגן, שלתושביה המוסלמים הבטיח טראמפ, שלהבדיל מהאריס ומביידן, הוא ישים קץ לסבל האזרחים בעזה.