חשיפת עמיתי עופר חדד על העסקת אלי פלדשטיין על ידי חברה בין-לאומית במימון הקטארים וחשיפת עיתון "הארץ" על העסקתם של מקורבי נתניהו, יונתן אוריך וישראל איינהורן - גיבשו פרשה שהוכתרה בכותרת "קטאר-גייט". תחשבו שוב, תנו דעתכם לכותרת, האם לא ראוי להחליף אותה ל"לשכת נתניהו-גייט"?
לאחר ההכחשות והבדיות של לשכת ראש הממשלה - שזה מעשה של כמעט יום ביומו - חידד חדד כמה שאלות מדויקת ונוקבות והיפנה אותן ללשכת נתניהו, לא ללשכתו של ראש ממשלת קטאר מוחמד אל-ת'אני. הלשכה, בתגובתה, הקבילה את הפרסום לסיפור הצוללות וכלי השיט וטענה שמדובר בעוד פייק, בעוד שקר דומה. מה רצתה לומר הלשכה בתגובתה? שחברי הוועדה, אשר גרוניס, גדעון פרנק, קרנית פלוג ואחרים הם שקרנים? ששכחנו שהוועדה המכובדת וכבדת המשקל הזו שלחה לו מכתב אזהרה, לפיו הוא סיכן את ביטחון המדינה ופגע באינטרסים המדיניים והכלכליים של ישראל?
עד 7 באוקטובר מימנה קטאר את חמאס לבקשת ממשלת ישראל, לתחינותיה, לתחנוניה ולהפצרותיה. הממשלה ראתה בחמאס נכס וברשות הפלסטינית נטל. היא רצתה, מטעמים גלויים ומוצהרים, את תנועת חמאס מבסוטית ושבעת רצון ואת הרשות מורעבת ומוחלשת. נתניהו האמין שאם הוא מאכיל את התנין - התנין לא יאכל אותו. לאחר שבעה באוקטובר הייתה קטאר מחוזרת על ידי ממשלת ישראל בתקווה שתסייע בהחזרת החטופים. לקטאר יש מנוף עוצמתי על חמאס, לממשל האמריקני יש מנוף עוצמתי על קטאר ולממשלת ישראל אין בושה להתחנן לעזרה ואחר כך להתנער מכל מיטיביה.
מעללי ממשלת קטאר ידועים אך היא איננה מוגדרת כמדינת אויב, לא על פי חוק העונשין ולא על פי החוק למניעת הסתננות. קיימת הגדרת משנה הנקראת "מדינה עוינת". למשל, מצרים וירדן, עימן יש לנו הסכמי שלום, נכללות בקטגוריה הזו. קל וחומר שגם קטאר היא כזו. המכלול הזה איננו רלוונטי לחשדות לעבירות בגין חשיפת סודות מדינה, הגנה על הסודות בלשכת ראש הממשלה ועל הצמידות בין חשודים לאנשים מאובטחים. את כל אלה הודיע שב"כ שיחקור. שב"כ אחראי למנוע את "צירי הדלף" בלשונו. הוא כמובן איננו עוקב אחר הנעשה בלשכת ראש הממשלה, לא אחר עובדיה ולא אחר כל מי שראש הממשלה פותח לו דלת.
הממשלה הזו יצרה, בין השאר, שני תקדימים נלוזים: אחד בעניין אבטחת אישים והשני בעניין ביטחון לשכת ראש הממשלה. היא הפכה את אשת ראש הממשלה ושני בניו ל"סמלי שלטון". החלטה זו חייבה את השב"כ - חרף מצוקת כוח אדם ותקציב - לאבטח את שרה, יאיר ואבנר בכל אשר יפנו בארץ ובעולם. התקדים השני הוא הסבה מקצועית של האחראי על ביטחון לשכת ראש הממשלה, אלון חליווה שמו, לאחראי על ביטחון משפחת ראש הממשלה. כך יכולים היו דוברי נתניהו ויועציו, אף אם הם או מי מהם נטול סיווג ביטחוני, להסתובב חופשי בלשכת ראש הממשלה, לייעץ לו ולממשלת קטאר במקביל, לדברר אותו ואת הקטארים סימולטנית.
פרקליט המדינה עמית איסמן הגיש כתב אישום נגד מטרידיו של עד המדינה שלמה פילבר. זאת בניגוד לעמדת הפרקליט שליווה את התיק. לא קשה לדמיין את הבעייתיות בניהול התיק הזה. הגיעה העת, שאיסמן יסטה ממנהגו לתעדף אירועים משניים על פני אירועים ראשיים, ייכנס לפרשה החמורה הזו וישקיע בה את מלוא הכוחות והמשאבים.