סקר מקיף של דעת הקהל בעזה, שהקיף הן את מחנות העקורים והן את שאר ערי הרצועה, מעלה כי חמאס איבד במהלך המלחמה את התמיכה העממית הרחבה שהייתה לו ברצועת עזה, עד כדי כך ש-6% בלבד מן הנשאלים אמרו כי היו רוצים שהארגון ימשיך למשול ברצועה גם אחרי המלחמה והודיעו לסוקרים כי אם ייערכו בחירות - יצביעו לחמאס.
את הסקר ערך מכון "אווראד" מרמאללה, המנוהל על ידי ד"ר נאדר סעיד שנחשב אמין פי כמה מהסקרים שעורך ד"ר חליל שקאקי, שלפי מסמכים שתפס צה"ל ברצועה הניח לחמאס להשפיע על תוצאות המדגמים שלו. תוצאות הסקר של ד"ר סעיד מצביעות על כך שרוב תושבי הרצועה מאמינים שהרשות הפלסטינית תחזור לשלוט בעזה לאחר המלחמה, ו-47% מהם אומרים כי יצביעו לפת"ח אם ייערכו בחירות.
יתרה מזאת: רוב מכריע של תושבי הרצועה מתנגדים עכשיו שחלוקת הסיוע ההומניטרי הנכנס לאזור תבוצע על ידי אנשי חמאס או בפיקוחם.
מעבר לזה, הסקר העלה שיש תמיכה רחבה מאוד בעסקת חטופים מהירה, בהפסקת אש מיידית ובפתיחת משא ומתן עם ישראל על הסדר שלום על פי מתווה שתי המדינות.
המסקנה מתוצאות הסקר היא שיש כיום חלל פוליטי עצום ברצועת עזה. מרבית התושבים מאסו בחמאס ואינם רוצים שישתקם, ומעדיפים לתלות את יהבם ברשות הפלסטינית ובמיוחד אם יושג פיוס - שעליו מתנהל עכשיו משא ומתן - בין אבו מאזן לבין מוחמד דחלאן שיביא לאיחוד מחדש של הפלגים של תנועת פת"ח.
בשורה התחתונה, צריך לומר שלא פחות מ-49% מתושבי רצועת עזה אומרים שברצונם להגר ממנה. 80% מתוכם פסימיים מאוד לגבי העתיד הצפוי לפלסטינים וחוששים כי המלחמה תימשך עוד חודשים ארוכים.
מעניין כי הלך הרוח הזה ברצועת עזה מנוגד לחלוטין למה שקורה בירדן: האחים המוסלמים הפכו בבחירות השבוע לגוש החזק ביותר בפרלמנט הירדני - 32 מושבים מתוך 138 - תוך קריאת תיגר על הממסד בעמאן ועל מדיניותו של המלך עבדאללה. זאת לאחר שבפרלמנט היוצא היו לאחים המוסלמים רק חמישה מושבים. זוהי תוצאה של גל ההפגנות נגד ישראל ברחבי ירדן בכל חודשי המלחמה, שהונהגו ברובן על ידי פעילי התנועה.
יש לצפות שתוך ימים ספורים יתפטר ראש ממשלת ירדן בישר חסאונה, ואולי גם יוחלף ראש המודיעין הכללי, אחמד באשה. העזתים מבינים פי כמה יותר טוב מאשר הפלסטינים בירדן מה הוא חמאס.