שישה מקומות לעקוב אחריהם בבחירות המקומיות היום (שלישי):
חיפה
קואליציה נדירה הוקמה לפני חמש שנים כדי לבחור בעינת קליש רותם: חרדים, להט"בים, ימנים, שמאלנים וערבים. הפעם, ראש עיריית חיפה מתהדרת בקואליציה רחבה עוד יותר: אלה שגמרו אומר להדיח אותה מהתפקיד אחרי קדנציה מביכה, עתירת חזירי בר וזיהום, שנים אבודות שבהן תל אביב שאבה מהכרמל עוד כסף ואנשים איכותיים. המספר חסר התקדים של מועמדים, 12 במספר, כמעט מבטיח סיבוב שני, אולי בין ראש העיר הקודם יונה יהב ובין דוד עציוני.
תל אביב
אלמלא המלחמה, רון חולדאי היה אמור להחזיר את המפתחות. העוינות שלו לדתיים במהלך המחאה החברתית הבריחה את הדרום, אורנה ברביבאי מיש עתיד אמורה הייתה לכבוש את הצפון. אבל אז הגיעה המלחמה, ברביבאי התאדתה, וחולדאי צפוי לזכות שוב, בקלילות יחסית.
אשדוד
יחיאל לסרי, ראש העירייה ב-15 השנה האחרונות, נבחר בקושי רב בפעם הקודמת ועם מיעוט מהקולות, רק בזכות בלוק חרדי. הבלוק נסדק, אל מול גלריה של מועמדים בדרגות שונות של להט חילוני. אשדוד, חצי שעה מזייתון, בוערת בקרב בין חרדים לחילונים כאילו אין מלחמה בעולם. אחוז הצבעה של עד 60% יעניק ללסרי כהונה רביעית. אחוז הצבעה גבוה יותר - והמהפך מתקרב מאוד.
ירושלים
ב-2018 זו הייתה המערכה הדרמטית מכולן, ומשה ליאון זכה בה ברוב קטן רק כשהגיעו קולות החסידים, מאוחר בלילה. עכשיו אלה הבחירות המשעממות מכולן, כשליאון יזכה בוודאות בכהונה שנייה. השאלה הגדולה היא אם הרוב הציוני במועצת העיר, שעומד כעת על חודו של חבר אחד, יהפוך לראשונה בתולדות ירושלים לרוב חרדי. השעמום משחק פה נגד הסיעות החילוניות והדתיות-לאומיות.
רמת גן
ראש העירייה כרמל שאמה הכהן, עתיר פרובוקציות כתמיד, קיווה להגיע בקלילות לכהונה שנייה, אבל אז הסתבך קשות בחקירה פלילית ברשות המיסים. יריבו, ליעד אילני, סוגר עליו בסקרים, והסקרים האחרונים מנבאים שוויון מוחלט.
בית שמש
עליזה בלוך, אישה דתית-לאומית וציונית, זכתה בפעם שעברה בראשות העיר תוך שהיא מנצלת את הפיצול בציבור החרדי. מאז הרוב החרדי בעיר גדל, אבל הפיצול הפך לקרע. אל מול שני מועמדים חרדים מובילים, היא תנסה להשיג את 40 האחוזים הדרושים ולחסוך סיבוב שני.