בימים האחרונים שמענו על שורה של מבצעים ביטחוניים בזירות שונות, אבל הסיפור הכולל הוא רחב יותר - מהסכין ועד הגרעין.

זה התחיל עם פעולה בג'נין אל מול פצצה מתקתקת, בעקבות מידע מודיעיני שמביא את השב"כ, הצבא והימ"מ אל תוככי מחנה הפליטים. המבצע הסתיים עם מחבלים הרוגים וסיכול פיגוע שהיה אמור להתפוצץ באחת מערי ישראל. זה נמשך ביום חמישי בלילה בזירה נוספת בפעולה נגד ההתעצמות של ארגון חמאס: תקיפה ברצועת עזה בעקבות הירי לעבר ישראל. בתקיפה הזו נפגע מפעל תת-קרקעי ליצור מנועים רקטיים שבחמאס ניסו להסתיר. פגיעה במפעל הזה לוקחת אחורה את יכולת הייצור של חמאס בצורה ניכרת.

עוברים לזירה הבאה: על פי פרסומים זרים, התרחשה פגיעה במפעל שמייצר מל"טים מתאבדים בלב איראן. המל"טים הללו יוצרו עבור איראן ושלוחיה במזרח התיכון, וגם עבור הרוסים למלחמה באוקראינה. המבצע הזה משקף יכולת יצירתית, שימוש מוצלח בטכנולוגיה שפותחה במיוחד בשביל זה, קבלת מודיעין איכותי שיודע להגיד איפה המפעל נמצא בדיוק ואיפה בתוך המפעל הכי נכון לפגוע, יכולת ותשתית לפעול באמצעות רחפנים מתוך איראן כדי לפגוע במפעל.

הרחפן שתקף את המפעל לייצור נשק באיראן
הרחפן שתקף את מפעל הנשק בלב איראן
תקיפת משאיות בגבול סוריה עיראק
תקיפת השיירה בגבול סוריה-עיראק

האירוע האחרון התרחש הלילה (בין ראשון לשני). על פי פרסומים זרים, התרחשה תקיפה של שיירת נשק סמוך לגבול סוריה-עיראק. 25 משאיות, 6 מתוכן מעבירות אמצעי הגנה אווירית מתוצרת איראן. אלו, בקצה, אמורים להגיע דרך מסדרון יבשתי לסוריה ולחיזבאללה. בתקופה האחרונה באיראן עמלים בניסיון לעבות את מערך ההגנה האווירית הסורית כדי למנוע את התקיפות של ישראל. כעת, יש מי שפגע בניסיון הזה.

ישראל, כפי שאנחנו מבינים, משחקת על כל המגרש. מתבצעות פעולות נגד העברות הנשק ונגד מוקדי ייצור אמצעי הלחימה בכל המרחב, מעזה ועד לב איראן, דרך עיראק, בכדי למנוע את ההתבססות האיראנית ולמנוע את ההתחמשות של ארגוני הטרור בכל האזור.

המערכה הזאת מצריכה מצה"ל משאבים עצומים וקשב מודיעיני בלתי רגיל. ישראל מתמודדת מול זירות קרובות וזירות רחוקות, כאלו שמצריכות מאיתנו להביא מידע מודיעיני בזמן אמת - לצד יכולת ממשית לפעול. קיים צורך, מהרגע להרגע, לפעול נגד שיירה בגבול עיראק, לבצע פעולה ברצועת עזה ולבנות יכולות לפעול בלב איראן.

כוחות משני הצבאות (צילום: CAPT. ROBYN HAAKE/US ARMY/AFP/GettyImages | דובר צה
התרגיל המשותף של צה"ל וצבא ארה"ב|צילום: CAPT. ROBYN HAAKE/US ARMY/AFP/GettyImages | דובר צה"ל
תרגיל סייבר משותף של ישראל וארה
האמריקנים מגיעים גם כדי ללמוד על היכולות של ישראל|צילום: דובר צה"ל

מערכת הביטחון מקדישה המון משאבים כדי להיות קשובה לכל הגזרות הללו במקביל, עם יכולת לבצע פעולות איכותיות. צריך להבהיר זאת - מדובר ביכולות שאין לאף מדינה אחרת בעולם, אפילו לא לארצות הברית. לכן, אחד הדברים שהאמריקנים באים לישראל בשבילו זה לבצע שיתוף פעולה בדיוק בנושאים הללו. שיתוף הפעולה הזה הוא לא רק עליית מדרגה כללית ביחסים עם ארצות הברית, ולא רק תרגול משותף - ישראל מבצעת עם ארצות הברית פעולות מבצעיות משותפות, חולקת איתם מודיעין אינטימי. שיתוף הפעולה הולך למבצעי "על מלא".

ניר דבורי (צילום: חדשות)
ניר דבורי|צילום: חדשות

את הסיבה לכך ניתן לייחס לשינוי היחס של האמריקנים לאיראן, לאחר שאלו החלו למכור לרוסים מל"טים למלחמה באוקראינה, וכן למאמצים שמבצעים השב"כ, צה"ל, אגף המודיעין ויחידת 8200, וכן המוסד. אלו המנגנונים שעובדים יחד, בשיתוף פעולה חסר תקדים, כדי לאפשר לישראל לקיים יכולות מבצעיות בכל הגזרות במקביל.