בשעות הצהריים, לאחר מניין רוב הקולות בבחירות הכלליות שנערכו אתמול (ראשון), מסתמן שחיזבאללה ספג יותר ממכה קלה בכנף: חסן נסראללה עצמו אינו מאבד כנראה מושבים בקרב 128 הצירים בפרלמנט, אבל שותפיו הקרובים, שעליהם בנה את ההגמוניה שלו בביירות, הוכו קשה. קשה לראות כרגע כיצד הקואליציה שהייתה לחיזבאללה אחרי הבחירות ב-2018 משיגה שוב רוב של 72 מושבים.
בראש ובראשונה, נכשל לגמרי המאמץ של חיזבאללה לשבור את כוחה של משפחת ג'ונבלאט בהר הדרוזים. שני השותפים הדרוזים הבכירים של נסראללה - האמיר טלאל ארסלן והשר לשעבר ויאם ווהאב, לא הצליחו להיבחר. נסראללה בנה על הצלחתם כדי שתפצה על ההפסדים שהיו צפויים מראש של "המפלגה הפטריוטית החופשית" של הנשיא עאון, שהייתה במשך שנים המפלגה הראשית במחנה הנוצרי ובת הברית הבכירה של השיעים.
מנהיג המפלגה ג'ובראן באסיל, חתנו של הנשיא עאון, יצליח כנראה רק בקושי רב לשמור על מושבו לפרלמנט, אבל לא מעטים מאנשיו נחלו תבוסות. המפלגה הנוצרית הגדולה ביותר תהיה מעכשיו "הכוחות הלבנוניים", בהנהגת סמיר ג'עג'ע, שמגדילה ככל הנראה את מספר מושביה ל-20. ג'עג'ע נתמך על ידי הסעודים, ששגרירם בביירות מיהר לצייץ באופן לא דיפלומטי - "ניצחון! ניצחון!".
עוד מפסיד חשוב הוא אסעד חרדאן, שפיקד במשך 30 שנה על עשרות פיגועי טרור נגד צה"ל. חרדאן, איש "המפלגה הלאומית הסורית", היה אף מקורב מאוד לנסראללה ומפלתו מעוררת כעת השתוממות בלבנון.
אצל הסונים, שחלק ממנהיגיהם קראו להחרים את הבחירות, יצליח כנראה נסראללה לקצור כמה מושבים - פחות מכפי שקיווה.
מעניינת מאוד העובדה שכחצי תריסר מועמדים של תנועות המחאה שהתייצבו נגד הממסד הפוליטי כולו הצליחו, ככל הנראה, להיכנס לפרלמנט. ביניהם, רופא עיניים אלמוני שניצח דווקא בדרום לבנון. לצירים הללו יהיה תפקיד חשוב במגעים על הרכבת ממשלה.
לסיכום, חיזבאללה ימשיך להיות הכוח העיקרי בלבנון, אבל האופוזיציה מולו התחזקה והרוב הפרלמנטרי שהיה לו ייאבד. בביירות יודעים שזה מתכון לצרות, לכן שער הלירה הלבנונית כבר צנח בשעות האחרונות לכדי 28 אלף לדולר אחד.