ש: לו אתה שר הביטחון או יושב בלשכת הרמטכ"ל היום, איך אתה היית נוהג נוכח גל הטרור הנוכחי?
גל הטרור הזה הוא גל קשה, גל כואב. אין שאלה, גם במערכת הביטחון ובשב"כ, שג'נין הפכה להיות בירת הטרור. זה מוסכם על כולם. אזרחים ישראל רואים ולצערי גם חשים את אימת הטרור מתוך ג'נין. ישראל צריכה לעשות מעשה: אם להם מותר להגיע ולרצוח אזרחים ישראלים ברמדאן, אז לישראל מותר, גם ברמדאן, לעשות הכול על מנת להגן על אזרחי ישראל.
אני חושב שכצעד ראשון צריך לבצע נוהל שאין יוצא ואין בא מג'נין, למעט מקרים הומניטריים כמו מזון, מים ואמבולנסים. המרצחים בג'נין צריכים לדעת שאנחנו נגיע אליהם על פי כל מיני אינדיקציות, אבל אין שאלה שלא ירחק הזמן ונידרש לעשות שם פעולה הרבה יותר רחבה. בעוד אנחנו קוברים את המתים שלנו, הם מכינים את הפיגוע הבא. ישראל לא יכולה להרשות לעצמה עוד לילות כמו בתל אביב, בני ברק, באר שבע או חדרה.
לכן, הדרך שאני ממליץ עליה, אחרי שעברנו לפני כ-20 שנה את מבצע "חומת מגן", זה לעשות פעולה בג'נין עצמה. במקומות שמהם שקט ולא יוצאים מהם מפגעים אפשר לנהוג ברוחב יד וגם להקל, אבל בג'נין צריך לטפל.
ש: הפרצות בגדר הן לא דבר חדש. זה שירת את העובדים הפלסטינים וגם את המעסיקים הישראלים, אבל גם את הטרור. זו נקודת חולשה שלא ייחסנו לה די חשיבות
הפרצות בגדר לא היו צריכות להתקיים מלכתחילה. ישראל בנתה את גדר הביטחון, כ-760 קילומטרים, בהוצאה של למעלה מ-10 מיליארד שקלים, על מנת שלא יהיו בה פרצות. הגדר הוקמה בשביל להעניק ביטחון לאזרחי ישראל. מה שקרה בשנים האחרונות לא היה חלק מהמדיניות שלאורה הוקמה הגדר. זו פשלה וצריך לתקן אותה.
אם רוצים לאפשר ליותר עובדים להגיע לישראל, שיואילו ויפתחו עוד מעברים שבהם יש בידוק. זה יאפשר לישראל להעביר יותר עובדים ממה שמעבירים היום. אי אפשר מצד אחד לאפשר לשב"חים לחצות את הגדר, ביניהם גם אנשי טרור שמנצלים את זה, וגם להגיד לעצמנו שיש לנו גדר ביטחון.
>>> שאול מופז הוא שר הביטחון לשעבר, רמטכ"ל לשעבר