ארבע פעמים התכנס הפרלמנט הלבנוני כדי להצביע על נשיא חדש ובכל המקרים לא הושג הקוורום הדרוש – 86 (שני שלישים מ-128 הצירים, המספר המינימלי של משתתפים בהצבעה כדי להקנות לה תוקף). יריבי עאון וחיזבאללה הגיעו לישיבות עם מועמד משלהם – מישל מועוואד, בנו של הנשיא שנרצח ב-1989, אבל ממילא לא היה לו סיכוי עם 42 הקולות שצבר.
חיזבאללה ונספחיו אינם יכולים להשיג קוורום בכוחות עצמם ולכן לא הציגו עד לרגע זה מועמד נגדי. חסן נסראללה כנראה רוצה בתפקיד את סולימן פרנג'יה (57), נכד של נשיא לשעבר, בן למשפחת תקיפים מהרי הצפון שתמיד הלכה בתלם הסורי ושירתה בצייתנות את חיזבאללה.
אלא ששותף כנוע אחר של נסראללה – חתנו של עאון, ג'ובראן באסיל (52) – נלחם על המשרה בחריקת שיניים. חיזבאללה חייב להמציא פשרה כדי לשמור על הרוב הדרוש לבחירת הנשיא – 65 צירים – וזה לגמרי לא פשוט.
האפשרות שבחצות הלילה תישאר לבנון ללא נשיא מעוררת סוגיות סבוכות. עאון כבר רומז שאולי ינסה להישאר בתפקידו. הוא מאיים לפטר את ממשלת המעבר מימי הפרלמנט הקודם בראשותו של המיליונר הסוני נג'יב מיקאתי, בנימוק שמעצם היותה מקוצצת סמכויות – אין לה הזכות למלא את מקומו של הנשיא, כפי שקובעת החוקה. פירוש הדבר חלל חוקתי מסוכן.
מתקרבים, אפוא, לדרגה חדשה של תוהו ובוהו בתוך ביצת פשיטת הרגל המוחלטת של המדינה. כל המומחים מסכימים, למשל, שצריך לסגור לאלתר את כל הבנקים המקומיים ולהישמע לתכתיבי קרן המטבע הבין-לאומית. אבל מי יעשה זאת? אחרי התמוססות המערכת הכלכלית תיתכן עכשיו התפרקות המערכת הפוליטית ומנגנוני השירותים לאזרחים.
בתוך המצוקה ומול קרבות האגו המכוערים, יש המציעים לנהוג כפי שעשו פעמים אחדות בעבר ולבחור במפקד הצבא גנרל ג'וזף עאון (58,לא קרוב משפחה) כנשיא החדש. עאון יכול, כנראה, להשיג רוב בקלות אם רק יבטיח לנסראללה לשמוע לעצותיו...