משפט חוזר מהווה את אחד ההישגים הגדולים של חברה נאורה, בדרך לביצור ההגנה על זכותו של היחיד להגנה על חירותו, על חפותו, על כבודו ועל שמו הטוב.
החלטת בית המשפט העליון להורות על משפט חוזר איננה החלטה המזכה את רומן זדורוב, אלא החלטה שמעניקה לו מועד ב' שבו תבקש המדינה להוכיח, בפעם הרביעית, את אשמתו של זדורוב כמי שרצח את הילדה תאיר ראדה ז"ל. מנגד, ההגנה תבקש לזרוע ספק באשמתו.
השופטים והצדדים למשפט המחודש יעמדו מול אתגר מעניין ויוצא דופן: התביעה תצטרך לשכנע את בית המשפט כי הראיות שעמדו בבסיס ההרשעה טובות ומהימנות. כמו כן, הם יצטרכו לבסס את הטענה כי הראיות החדשות אינן מכרסמות בעוצמת הראיות "הישנות". ההגנה, מצידה תחתור ללא לאות להעמקת הספק המקנן בפרשת הרצח הקונטרוברסלית שמסרבת לגווע. השופטים, כמצוות הדין, ילושו בפעם הרביעית את הראיות ויפסקו: יש ספק, או אין ספק.
פרשת זדורוב שנויה במחלוקת, עד כדי כך שנויה במחלוקת ששני המחנות מוכנים להישבע בנקיטת חפץ שהצדק איתם. מחנה אחד בטוח באשמתו והמחנה האחר משוכנע בצדקתו.
שני המחנות מנהלים קמפיינים בנוסח תוכנית ריאליטי בשם: "זדורוב זכאי". כלומר, המירו את עשיית המשפט בתוככי אולמו של השופט להצבעה המונית ברשתות החברתיות.
משפט חוזר לרומן זדורוב - סיקור N12:
- פרקליט המדינה הכריע: משפט חוזר לרומן זדורוב
- משפט חוזר לרומן זדורוב: השאלות בעקבות ההחלטה הדרמטית
- אילנה ראדה: אחד התלמידים רצח את תאיר ראדה
- יוסי מזרחי: זדורוב, תוכיח שאסור להרשיע אותך ברצח
על רקע התופעה המדאיגה ומעוררת החלחלה, יש לברך את פרקליט המדינה עו"ד עמית איסמן שקיבל החלטה נכונה לנהל את המשפט מחדש עד תומו, תוך שמיעת ראיות וקבלת פסק דין מנומק.
כולם ראויים לפסק דין כזה שינמק זדורוב אשם או זכאי. הציבור הישראלי זכאי לכך ומשפחתה של תאיר ז"ל ראויה לכך. חברה בריאה צריכה הכרעה משפטית בריאה. כמו שזה נראה, ספק בעיניי אם התוצאה תשתנה, ואולי לא רק בגלל ש-8 שופטים קבעו שהוא אשם.