בשעה זאת, כאשר הדברים נכתבים, עדיין לא ברורות הנסיבות שבהן ירה תושב ערד, בן 70, בפורץ כשניסה לגנוב את מכוניתו. נקדים ונאמר – יהיו הנסיבות אשר יהיו, מוות של אדם, הוא מצער וכואב. אבל אי אפשר ואסור להתעלם מן המציאות הפרועה בדרום, מאזלת היד של רשויות החוק ומן ההשתלטות של עבריינים על החיים כאן. עוד לפני שהתבררו נסיבות הירי בערד כבר התלקח הוויכוח הציבורי-תקשורתי על צדקת המעשה, על הסכנה לחיים ולנפש, לרכוש ול"חפצים".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

ובכן, מה שקורה כאן – בדרום, בצפון ובמרחב הכפרי בארץ, כבר מזמן איננו פגיעה ברכוש. מה שמתנהל כאן הוא מאבק להחזרת הריבונות של מדינת החוק על חבלי הארץ האלה שבהן כנופיות פשע עושות כעולה על רוחן. ארגוני פשיעה גובים באלימות דמי חסות, נהגים פרועים מסכנים את חייהם של הנהגים בכבישים והרשויות עומדות חסרות אונים.

אלימות בכביש הערבה
ל"חפצים" לא נגרם נזק. לנפשן של הנשים דווקא כן

בואו נצא למסע קצר במדינת בלי-חוק ונתחיל כאן, בדרום, במערב הנגב. יממה בלבד לאחר הירי בערד מתפרסם ברשתות החברתיות סרטון וידאו שתיעד נהג משאית החוסם בכביש את מכוניתן של 4 צעירות ואחר כך יורד מהמשאית עם פטיש כבד כדי לפגוע בהן. גם במקרה זה הצעירות הצליחו, כנראה, להימלט. ל"חפצים" לא נגרם נזק. לנפשן של הנשים דווקא כן.

יום אחד בלבד לפני התקרית בערד הציתו אלמונים כלים חקלאיים במושב יכיני. הנזק נאמד במיליוני שקלים. ההצתה ביכיני, התרחשה כמה ימים לאחר שהוצת ציוד חקלאי בחווה סמוכה. הצתות של ציוד חקלאי, פריצות לבתים ולמכוניות, הן דבר שקורה יום ביומו כאן, בדרום ובצפון הארץ. כנופיות פשע הדורשות דמי חסות ומדגימות לבעלי עסקים סרבנים מה יקרה לעסק שלהם אם לא ייעתרו להצעות שאין-לסרב-להן, להעניק להם שירותי שמירה.

מה שחמור אף יותר – הפשיעה הזאת מאיימת על חיינו ולא רק על הרכוש. במושב תלמי בילו, נדקר חקלאי בבית האריזה שלו, באישון לילה, בידי פורץ אלמוני, כשהופרע בשעת מעשה. לפי עדותו של הנדקר, הפורץ זעק "אללה אכבר". 

מה שמתנהל בדרום, בצפון ובכפרים, הוא מאבק להחזרת הריבונות של מדינת החוק על חבלי הארץ האלה שבהן כנופיות פשע עושות כעולה על רוחן

למרבה הצער, הרושם שלנו, החיים כאן, הוא שידן של רשויות החוק קצרה מלהושיע. הרושם הוא שהפשיעה והאלימות הפכו לשגרה, בבחינת כלב נשך אדם. הצתות ופגיעות באתרי בנייה לצורך גביית דמי חסות נותרו נושא לדיון עם חברות הביטוח.

הפשיעה החקלאית והנהיגה הפרועה הפכו למכת מדינה ומחייבות גיוס של כל האמצעים כדי למגר אותן. לא די רק בהחמרת הענישה. יש להכין תוכנית חירום חינוכית ולצד זה, להקים כוחות מיוחדים למאבק בפשיעה ולא להותיר אותו בידיהם של גמלאים בערד או חקלאים בצפון מערב הנגב.

שי חג'ג', ראש המועצה האזורית מרחבים (צילום: יח
שי חג'ג', ראש המועצה האזורית מרחבים|צילום: יח"צ

 

הכותב: שי חג'ג', יו"ר מרכז המועצות האזוריות וראש המועצה האזורית מרחבים

הביא לפרסום: תמיר סטיינמן