אין ספק שאי אפשר להמשיך בקצב הנוכחי של הגידול במספר הנדבקים, הגידול במספרי החולים קשה והנפטרים שמגיעים בעקבותיו, בלי לנקוט צעדים. השאלה האמיתית היא - העיתוי. מה שמטריד אותי היא האפשרות שנרגיש בדז'ה וו, ומה שקרה כשיצאנו מהסגר הראשון יחזור על עצמו גם הפעם.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

אז נכון, יש את הסף של המחלקות הפנימיות בבתי החולים שרלוונטי לשאלת העיתוי הנכון לסגר. אולם מה שמטריד אותי היא רמת המוכנות של הצבא. אני בשום פנים ואופן לא הייתי נכנס לסגר, לא היום ולא בעוד שבוע, ללא הבטחה ברורה שהצבא מוכן עם מערך החקירות האפידמיולוגיות שלו, עבור עשרת אלפים חקירות לקטיעת שרשראות ההדבקה בזמן היציאה מהסגר.

צה
הקמת המפקדה בצה"ל לסיוע בקטיעת שרשראות ההדבקה‎ - האם הם מוכנים?|צילום: דובר צה''ל, דובר צה"ל

בסגר הראשון זרקנו עשרות מיליארדי שקלים, והעברנו את האוכלוסייה סבל שלא יתואר. חס וחלילה שבגלל ניהול - אנחנו נחזור על זה עוד הפעם. גם לפני הסגר הראשון אמרתי: החוזה של הממשלה עם הציבור בעת יציאה לסגר, הוא ההבנה שבסוף הסגר הממשלה תהיה מוכנה עם מערכת שליטה על שרשראות ההדבקה.

האם הצבא מוכן לכך? ממה שאני יודע - אני מאוד מוטרד. יש בעיות גם באופן שבו הצבא נערך לבצע את החקירות האפידמיולוגיות, וגם בקונספט שנשען על רשויות מקומיות שיספקו את הצוות שעורך את אותן חקירות. בתוך כך, יש לזכור שלא כל רשות מקומית היא תל אביב או חיפה.

צר לי לומר שאני, ועוד הרבה מאוד אנשים שרואים את ההתנהלות, מאוד מוטרדים. העברתי את המסר למי שצריך - אל תלכו לסגר לפני שאתם יודעים בביטחון שיש לכם מערכת עובדת מטעם הצבא.