מבחינתו של נסראללה, הקמת ממשלת מומחים "ניטרלית", כנראה בראשותו של הדיפלומט והמשפטן נוואף סלאם, משמעה אובדן המאחזים החשובים שכבש במנגנון המדינה. פירוש הדבר הוא שבעצם יישללו ממנו תקציבים ועמדות כוח - עובדה שתקשה עליו לנווט את השלטונות כרצונו. על כן, הוא כבר שולח את אנשיו לאותת בלחש שדרושה "אחדות לאומית" - ממשלה רחבה שבה יקבלו יריביו המובהקים תיקי מפתח. כך יצטמק כושרו של חיזבאללה להכתיב את קווי המדיניות, או לשון אחר: נסראללה מבין נכון לעכשיו שגלי ההדף של הפיצוץ בנמל בירות מחייבים אותו לספוג הפסדים ולהציע ויתורים. אין להקל ראש בזה: בפעם הראשונה בזירה הפנים-לבנונית האיש נאלץ לקחת כמה צעדים אחורה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ברור לנסראללה שאם לא יסכל את עריכת הבחירות המוקדמות, תנועתו ושותפיה צפויים להשיג פחות מושבים בפרלמנט. זאת, לאור העובדה שיותר שיעים בדרום ובבקעת הלבנון יצביעו לרשימות מקומיות במחוזות - תופעה שהחלה כבר בבחירות הקודמות. "התנועה הפטריוטית החופשית", מפלגתו של בן בריתו העיקרי, הנשיא מישל עון, היא הסיעה הנוצרית הגדולה ביותר בפרלמנט כיום. ועדיין, גם היא עלולה לאבד את רוב בוחריה, שיעדיפו להישמע לראש הכנסייה המארונית, הקרדינל ראעי - שיוצא בחריפות נגד חיזבאללה ונגד עון. תוצאה כזו תגרום לכך שהרוב בפרלמנט יישמט מידיו של נסראללה - והוא לא מוכן לקחת את הסיכון הזה בשום פנים!
בנאומו האחרון הקפיד נסראללה להישמע מפויס ומתון, אבל יש מי שמסביר בפומבי מה היה רוצה לומר - עורך העיתון "אל-אחבאר", אבראהים אל-אמין. מאמריו הם בגדר קריאת חובה למי שמבקש להבין את נפתולי התכססנות של הארגון. אתמול הוא תיאר את שלל מבקריו של חיזבאללה כליצנים של "פולקלור דמוקרטי" נוטף שחיתויות וכ"שכירי חרב" של סעודיה.
לא רק זאת, אלא שאת המנהיג הדרוזי וליד ג'ונבלאט הוא מכתיר בתואר "דינוזאור", ומציע למשרד הבריאות להכריז עליו כ"מסוכן לשלום הציבור". הוא מתריע על כך שבקרב הנוצרים החלו לדבר על חלוקת המדינה ובין השאר גם על היפרדות מהשיעים. ובנוסף לכל זה, מה שמעניין במיוחד היא העובדה שאל-אמין גם שופך עלבונות על אחדים מן הפוליטיקאים המארונים שבעבר התחנפו לנסראללה בתקווה שיסייע בידם להיבחר לנשיאות - ועתה הם סבורים שאין הם זקוקים לו.
הבחירות לנשיאות אמורות להתקיים באוקטובר 2022 ושאלת זהותו של האיש שייכנס לארמון בעבדה היא קריטית עבור נסראללה. הוא יודע שגם אם לא יוקדמו הבחירות לפרלמנט, עליהן להיערך חמישה חודשים לפני ההצבעה על הנשיא הבא. נסראללה מודאג שמא המועמד שלו לא יצליח לנצח בפרלמנט הבא. הנשיא עון כבר בן 85 ויש אצלו סימני דמנציה. לפיכך, נסראללה היה רוצה שבחלוף הסערה הוא יוכל להקדים את פרישתו כדי להושיב על הכיסא את חתנו של עון, ג'ובראן באסיל הנכלולי, או את סולימן פרנג'יה - נצר למשפחה מארונית מן הצפון המקושרת זה דורות לסוריה. ועדיין, כלל לא ברור אם לחיזבאללה ישנה יכולת לבצע תעלול שכזה.
תכנית העבודה של נסראללה גורסת איפוא כך: להשלים עם כינון ממשלה רחבה שבה יתכווץ כוחו ואפילו יעמוד בראשה אויבו, סעד חרירי, שאנשיו של נסראללה רצחו את אביו ב-2005. במקביל, למנוע ככל שיעלה בידו את הקדמת הבחירות. להשקיע מאמץ כביר לבלום את התמוטטות מפלגתו של עון ולהשאיר לצבא לטפל בהפגנות מבלי לערב את בריוני חיזבאללה. בנוסף, נסראללה יעשה מאמצים לזרז את הגעת משלוחי הסיוע בתקווה שהרוחות יירגעו, ולכל אורך התקופה הוא ינסה לשמר את כוחותיו הצבאיים בלא הסתבכויות מיותרות.
אין לנסראללה שום ערובה שתוכניתו תעבוד כמתוכנן. אם מחצית מצירי הפרלמנט יתפטרו, לא יהיה מנוס מהליכה לקלפיות. וזאת בדיוק הבעיה כרגע - שרק מעטים מוכנים לנהוג כך בשלב זה.