בני גנץ ידע לא מעט רגעי משבר בשנה וחצי שהוא בפוליטיקה אך האתגר שהוא ניצב בפניו כעת הוא הקשה מכולם. גנץ עשוי למצוא את עצמו בבחירות בלי מפלגה, עם תדמית של פראייר ובלי אמירה משמעותית בסוגיה הכי בוערת שעל סדר היום - משבר הקורונה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בכירי כחול לבן מתעוררים שטופי זיעה בלילה לנוכח המחשבה שבחירות רביעיות עשויות להתרגש עלינו. אם זה יקרה הם יודעים שגנץ יגיע אליהן ללא מפלגה ועם שתי נקודות תורפה משמעותית.
גנץ הגיע למשא ומתן עם ראש הממשלה עם אפס נכונות להשתמש במנוף הלחץ היחיד שנותר לו - חקיקה נגד נתניהו. הוא נמנע מקידום החקיקה מחשש שהיא תפגע במגעים לאחדות ומכיוון שחשש שחקיקה מסוג זה אולי תבלום את נתניהו אבל תמליך במקומו מישהו אחר מהליכוד.
התוצאה הייתה כתובה על הקיר - נתניהו זיהה את חולשה והפנה את גבו ברגע האחרון. הוא השאיר את גנץ בלי כחול לבן, בלי ממשלת אחדות ועם שורה של הבטחות בחירות שנופצו לרסיסים.
אם כך יסתיימו המגעים לאחדות, גנץ ילך לבחירות כשהמילה פראייר כתובה לו על המצח. הוא שילם את המחיר הכבד ביותר - ולא הרוויח דבר. מנהיג כחול לבן אמנם יטען שכוונותיו היו טהורות, שהוא היחיד ששם את ישראל לפני הכל, אבל בשכונה הקשוחה שלנו לא מקבלים על כך נקודות.
אך לצד כל אלו, לגנץ בעיה גדולה הרבה יותר - ההיעדרות המוחלטת שלו במשבר הקורונה. הרי אם יהיו כאן בחירות נוספות, הן יהיו סביב ההתמודדות עם המשבר בפן הרפואי, הכלכלי והחברתי.
גנץ לא ניצל את השבועות האחרונים כדי לסייע למדינה לצלוח את המשבר או לחלופין להציב אלטרנטיבה או קול אחר. הוא נאלם דום אל מול המשבר הגדול ביותר שידעה המדינה מתוך אמונה שעוד רגע תוקם כאן ממשלה והוא כבר יוכל לנוח בה על זרי הדפנה. גם במגעים להקמת ממשלת החירום הוא לא הצליח לקבל את תיק הבריאות או הישגים אחרים למען הציבור.
בשורה התחתונה - אם תוקם ממשלה לגנץ יהיה מספיק זמן לשקם את התדמית שנפגעה, אך אם ישראל תיגרר לבחירות הוא עלול לגלות שסבב ג' היה טיול קליל של 100 מטר בגן השעשועים השכונתי.