הוועדה שהוקמה אחרי מלחמת לבנון השנייה קבעה באופן חד משמעי: באירוע חירום שתופס את כל המדינה פיקוד העורף הוא זה שצריך לפעול. מהסיבה שיש בו מטה שמקבל החלטות ומתחתיו יש חיילים שמסוגלים לבצע את ההחלטות שלו. זה לא קיים בשום מקום אחר במדינה - בפיקוד העורף יש קצין שקשור לעיר מסוימת ומקיים איתה את הקשרים בכל ימות השנה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
כשנכנסו עכשיו קצינים לתוך הערים הם מצאו כי מי שהכי משפיע על האזרחים הם דווקא רופאי המשפחה בתוך העיר או המושב - ומדובר במנוף שאפשר לרתום אותו לטובת המשימה. במקום זה שמעתי שפיקוד העורף עוזר לוגיסטית, אך פיקוד העורף מסוגל לעשות הרבה יותר.
מדוע כשעושים בדיקת קורונה צריך לחכות יומיים או שלושה ולהעביר את התשובה קודם כל למנכ"ל משרד הבריאות? במה זה יעזור? בינתיים, האיש החולה מסתובב ומדביק עוד אנשים. צריך להעביר את זה ישירות לאזרח שנדבק ולמנוע הדבקה חוזרת.
לא יעזור כלום: יש ארגון משמעותי שנבנה לשם כך והוא לא מופעל. אחרי הכל, ישבו לנתח את מה שהיה ונדמה לי שאחת המסקנות תהיה שפיקוד העורף נדחק הצידה וחבל מאוד – הוא יכול היה להציל כמה נפשות בישראל.
מצה"ל נמסר: "צה"ל עובד בשיתוף פעולה מצוין עם המל"ל, משרד הבריאות ויתר משרדי הממשלה. צה״ל ימשיך לפעול על פי המדיניות שלהם. צה"ל יהיה נכון להרחיב את משימותיו, ככל שיידרש".
בלשכת רה"מ התייחסו לקריאות להעביר את ניהול המשבר לידי הצבא: "בעקבות פניית הרמטכ"ל, ראש הממשלה הטיל על הרמטכ"ל וראש המועצה לביטחון לאומי לקבוע את הסדרת תפקידי צה"ל ותיאום עם המל"ל. נקבע לפני מספר ימים כי צה"ל יסייע לוגיסטית ובמערכות מידע, דבר שמתבצע הלכה למעשה".