אם גם הילדים שלכם נחרדים למשמע המילה "מוזיאון" - כדאי שתנצלו את החופש הגדול כדי לקחת אותם לביקור בתערוכות המיוחדות לילדים, יש סיכוי גדול שהם דווקא יופתעו לטובה.
במוזיאון הילדים בחולון מציעים מגוון פעילויות ותערוכות לילדים בגילאי שנתיים עד 10. הפעוטות למשל יכולים ליהנות ממסלול הפעילות "בעקבות הפרפרים" שעוקב אחר סיפורם של שני זחלים. יש גם מסלולי פעילות לילדים גדולים יותר, ואפילו בני נוער ומבוגרים יכולים להתרשם מביקור במוזיאון עם סיורים בתערוכת "הזמנה לשקט" ו"דיאלוג בחשיכה".
מחיר הכרטיסים נע בין 40 ל-44 שקלים. אם תתארגנו בקבוצה של 20 אנשים, תוכלו לקנות כרטיסים מוזלים (30 - 39 שקלים). מחזיקי ישראכרט יכולים לקבל כרטיס שני חינם תמורת כוכבים, וחברי הסתדרות המורים, עובדי חברת חשמל, ועמיתי חבר זכאים לכרטיסים מוזלים.
ללמוד על עפיפונים, שיט ומדע
במוזיאון תל אביב מנסים להפגיש בין הילדים לאמנות באמצעות הצגות ומופעים ייחודיים. כרטיס כניסה למוזיאון עולה 21 שקל לילדים (גילאי 6 - 18). כרטיס מבוגר - 42 שקלים. ילדים עד גיל 6 ומחזיקי כרטיס גולד מאסטר קארד זכאים לכניסה חינם. כרטיס למופע גלריה עולה 45 שקלים לכולם.
במוזיאון ישראל בירושלים יקיימו השנה את העפיפוניאדה, סדנאות ארכיאולוגיה, מחזור ועוד. מחירי הכרטיסים סמליים, ונעים בין 10 ל-25 שקלים. השתתפות ההורים היא ללא תשלום נוסף.
גם באזור הצפון לא חסרים מוזיאונים עם פעילויות מעניינות לילדים: במוזיאון המדע טק בחיפה מלמדים את הילדים על מדע, אנרגיה ירוקה, אמנות, מחשבים, טבע ועוד. כרטיס כניסה לכל התערוכות עולה 50 שקלים, אם תקנו כרטיס משפחתי תוכלו לחסוך כסף (165 שקלים ל-4 נפשות). מנויי מפעל הפיס זכאים להנחה של 40%, בעלי כרטיס מטמון ל-20% הנחה, ועובדי חברת חשמל ותנובה יכולים לקנות כרטיס ב-30 שקלים.
וגם במוזיאון אפשר ליהנות מים: במוזיאון הימי בחיפה מציעים לילדים פעילויות בנושא ימאות, שיט ואפילו פיראטים.כניסה עולה 22 שקלים לילד מעל גיל 5, כרטיס מבוגר עולה 29 שקלים. מחיר למשפחה (הורים וכל ילדיהם עד גיל 18) עומד על 80 שקלים. יש גם מי שיכול להיכנס חינם - מנויי מפעל הפיס, בעלי כרטיס גולד מאסטרקארד, ומחזיקי ישראכרט (210 כוכבים).