לא כל אחד היה מוכן לשלם סכום תלת ספרתי על מנה אחת במסעדה, אבל למי שכן מוכן, ויכול להרשות לעצמו - לא מעט מסעדות מציעות מנות גורמה בסכומים שלא שווים לכל כיס.
מקום 10
המסעדה: טורקיז, הרצליה
המנה: כתר צלעות טלה וירקות שורש
המחיר לסועד: 172 שקלים
מקום 9
המסעדה: צפרה, תל אביב
המנה: ואגיו סטייק, 100 גרם
המחיר לסועד: 175 שקלים (מינימום הזמנה: 200 גרם)
למה הבשר כל כך יקר? מדובר בפרות שהושקו בבירה ומקבלות מאסז'ים מדי יום. המקור לשיטת הגידול הזו הוא ביפן, אך בצפרה הוא מיובא מאוסטרליה.
מקום 8
המסעדה: רפאל, תל אביב
המנה: סטייק אנטרקוט בחמאה ומח עצם
המחיר: לזוג : 365 שקלים, לסועד: 182.5 שקלים
המסעדה: מסה, תל אביב
המנה: לוקוס קראסט, שום וחמאת עגבניות
המחיר לסועד: 184 שקלים
מקום 6
המסעדה: נאמוס, הרצליה
המנה: קומבינציית "מגש ארוך"
המחיר: 560 שקלים ל-3 אנשים. מחיר לסועד: 186 שקלים
המנה כוללת 5 רולים, 8 סוגי ניגירי ו-4 סוגי סשימי.
מקום 5
המסעדה: ארקדיה, ירושלים
המנה: סטייק פריים ריב עם מח עצם
המחיר לסועד: 190 שקלים
מקום 4
המסעדה: כתית, תל אביב
המנה: פילה לוקוס עם מח עצם
המחיר לסועד: 195 שקלים
מקום 3
המסעדה: הרברט סמואל, תל אביב
המנה: פילה בקר, רוסיני כבד אווז וכמהין
המחיר לסועד: 220 שקלים
מקום 2
המסעדה: קלואליס, רמת גן
המנה: פאייה "סמואל פראה" עם פירות ים
המחיר לסועד: 320 שקלים. לאדם בזוג, או יותר: 295 שקלים
המנה כוללת לובסטר, קוקי סן ז'אק ושאר פירות ים.
מקום ראשון
המסעדה: מול ים, תל אביב
המנה: תריסר אויסטרים ג'לארדו
המחיר לסועד: 360 שקלים
שתפו את דירוג המנות היקרות בארץ