כולנו יודעים שבשביל שהחומוס שקנינו בסופר יחזיק חודש ימים צריכים להיות בו כל מיני חומרים קצת פחות סימפטיים מגרגירי חומוס, טחינה ולימון. כולנו גם יודעים שכל הרכיבים המפחידים שמתחילים באות E הם משהו שהיינו מעדיפים לא להכניס לגוף שלנו. מה שאנחנו לא יודעים הוא שגם בתוך העולם הזה של הסלטים - שוק של 700 מיליון שקל בשנה, לא פחות - יש כאלה שהם ממש בסדר, ויש אחרים שהם פחות.
בדקנו עבורכם את הסלטים שמככבים על מדפי הסופר של כולנו, וחזרנו עם תוצאות: הבשורה הראשונה היא שאם אתם רוצים להימנע מחומרי שימור מסוכנים - סלטי משני צריכים להיות הבחירה שלכם. במשני נמצא רק חומר משמר אחד - פוטסיום סורבט - חומר שנכון לרגע זה לא ידוע כבעייתי משום בחינה. את המקום הראשון חולקים עם משני החומוס והטחינה של צבר, וגם החומוס, הטחינה החציל במיונז והחציל הרומני של אחלה.
במקום השני נמצאים הסלט הטורקי של אחלה, המטבוחה, הטורקי, החציל על האש והחציל רומני של צבר וכמעט כל סלטי מיקי. אלה מכילים את אותו פוטסיום סורבט, אבל גם חומר בשם סודיום בנזואט, שעלול לגרום לרגישות יתר לאסתמה ולהיפראקטיביות.
במקום השלישי והאחרון אפשר למצוא את הכרוב האדום של אחלה והחציל במיונז של סלטי מיקי - באלה יש סודיום בנזואט וגם ממתיקים מלכותיים, שלא עושים לנו טוב.