עכברים, חולדות, אוכל ממוחזר ובשר ודגים שלא עומדים בתקנים המחמירים – אלו הדברים שברשת יוחננוף מאוד לא רוצים שתראו.
לפני כשבועיים משרד הבריאות פושט על סניף יוחננוף באור יהודה וגילה ממצאים חמורים, אך בבוקר למחרת הסניף שוב נפתח לקהל הרחב לאחר שהליקויים תוקנו.
אלא שעדויות של עובדים שצילמנו במצלמה נסתרת, בחצר האחורית של הסניף מגלות אחרת. "יש כאן הרבה עכברים. הם אוכלים פה יופי יופי, הם גדלים כאן", אומרים העובדים שמורגלים לטענתם למראות של עכברים. כשנשאלו האם כדאי לקנות בשרים וגבינות השיב אחד העובדים: "אפילו לחם אני לא אקנה עכשיו".
"עכברים על יד המזון עלולים לגרום לנו מחלות בכבד ובמעיים", מתריע אסי יהודה, מנכ"ל פרוסייפ טכנולוגי מזון. "החיידקים במזון מוכן שעומד או מחומם מחדש מייצרים רעלנים לגוף האדם".
עוד אחד מהמחדלים קשור לתחום המזון המוכן. העובדים מספרים שגם האוכל המוכן למעשה ממוחזר בניגוד מוחלט לתקנות משרד הבריאות שקובעות שאוכל שבושל והוגש לפס חייב ללכת באותו יום להשמדה.
התמונות מספרות על עופות, בשר, וסלטים שעומדים יומיים ומחוממים בשנית ויוצאים להגשה מחדש. גם עופות ובשר מופשר מיום חמישי עומד במשך 3 ימים, כל סוף השבוע, בלי כיסוי עד יום ראשון.
אוכל ממוחזר שעומד בחוץ שעות רבות ללא חימום או קירור מתאים עכברים ומלכודות – את כל זה מצאנו בבדיקה. הרשת ומשרד הבריאות טוענים כי הליקויים תוקנו, אל המצלמה הנסתרת מראה אחרת.
תגובת יוחננוף: "כל טענותיכם השקריות המופרכות והמצוצות מן האצבע הנעדרת כל אחיזה ועוגן במציאות. מרשתי עורכת בדיקות תדירות של סניטציה, איכות מזון ושמירה על תנאים נאותים למכירת מזון בהתאם להוראות משרד הבריאות ובהתאם לכל דין".
"בנוסף, מרשתי דואגת באופן תדיר לשמירה על היגיינה על עמדות ממכר מזון לרבות הדברת מזיקים בדיוק כפי שמורים לה החוק והתקנות".
תגובת משרד הבריאות: "לאור ממצאי התחקיר אנחנו מתכננים בדיקה דחופה נוספת".