מצפון ועד דרום, בתשלום או בחינם. יצאנו לבדוק את הדבר שהכי חשוב לנו בעונת הקיץ - מה מצב החופים של ישראל? ביקרנו בין היתר בכנרת, בחיפה בתל אביב ובאשדוד. השווינו מחירים, בדקנו את מצב הניקיון וביררנו איפה יש נגישות לנכים. הנה הממצאים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מאז עבר חוק הכנרת לפני 10 שנים, האגם הלאומי חזר לאזרחים. הגישה לחופים כולם היא בחינם ללא עלות בכלל. רשות הכנרת מחזיקה ב-14 חופים, בהם היא דואגת לצל, שולחנות פיקניק, שירותי הצלה, ניקיון קבוע, מלתחות ושירותים. בנוסף, קיים איסור קבוע להשמיע מוזיקה רועשת, שנאכף בכל שעות היום. בכל חופי הכנרת אפשר להקים אוהל ללא עלות נוספת. היתרון הכי חשוב לעומת הים התיכון: אין מדוזות.
מהכנרת, לחוף דדו שבחיפה. מדי יום אלפי מתרחצים מגיעים לרצוע הים הזו. לאורך הטיילת הארוכה והנגישה לנכים יש מסעדות רבות, פינות ישיבה ומתקני ספורט. לאורך החוף יש כמה מגרשי חניה, ללא עלות, ושמשיות עץ בחינם. לא ניתן לשכור כסאות ומיטות שיזוף בחוף, אך מותר ורצוי להביא מהבית.
מדרום לחיפה הגענו לחוף אכדיה בהרצליה, חוף נקי ונעים. החניה עולה 20 שקלים ליום שלם, אך לעומת חופי תל אביב, הרבה פחות עמוס במתרחצים. סמוך לשם בחוף ירושלים בבת ים, ניפרד מ-30 שקלים ליום חניה. החוף נקי והכי חשוב: יש בו שובר גלים שהופך את הרחצה לנעימה ובטוחה יותר.
העיר תל אביב חיה ללא הפסקה, וכך גם חופיה. אם בצפון החניה חינם או זולה מאוד, בתל אביב נראה שבעלי החניונים מתחרים ביניהם דווקא מי גובה יותר כסף. כמה שעות חניה ליד חוף גורדון יכולות לעלות יותר מ-60 שקלים, אך יש גם תחבורה ציבורית. בחופי תל אביב קיים פיקוח על מחירי הכיסאות ומיטות השיזוף. המסעדות, כצפוי, דווקא יקרות מאוד.
ומה בדרום? בחופי זיקים, ניצנים ובאשקלון, הכניסה לחוף היא בחינם וכך גם החניה. שירותי ההצלה בחופים נמשכים עד 7 בערב. החופים עמוסים הרבה פחות ממרכז הארץ, אך לא פחות יפים. מי שמגיע יכול להנות ממגרשי הכדורעף היפים שהקימה לאחרונה העיריה. החוף מוסדר, נקי ומגיש לנכים.
החופים בישראל יפים ונקיים ברובם. בקיץ קרוב, הבילוי הכה ישראלי הזה יכול להיות שווה לכל כיס אם בוחרים את החוף הנכון ובעיקר - זוכרים להביא אוכל מהבית.