בריטניה אישרה פריסה של חמישה כבלים תת-ימיים מהממלכה לאירופה ולאירלנד. מטרת הצעד היא להגיע לעצמאות אנרגטית עד שנת 2030 ולהרוויח מייצוא של חשמל המיוצר באמצעות אנרגיות מתחדשות. בנוסף, הפרוייקטים הם חלק מרכזי בתוכנית של בריטניה להגיע לרשת חשמל המבוססת לחלוטין על אנרגיות מתחדשות בסוף העשור הנוכחי.

האתר "בלומברג" מדווח כי הרשות הרגולטורית לנושאי אנרגיה Ofgem אישרה פריסה של חמישה כבלים לאירופה ולאירלנד: שלושה מהם עם קיבולת כוללת של עד 4.6 ג'יגה וואט ייפרסו מתחת לים הצפוני ויתחברו לבלגיה, הולנד וגרמניה; ושני כבלים עם קיבולת כוללת של 1.5 ג'יגה וואט יתחברו לאירלנד ולצפון אירלנד.

חוות ימיות לייצור חשמל בליברפול (צילום: Tupungato, shutterstock)
חוות ימיות לייצור חשמל ברקע העיר ליברפול. המטרה - עצמאות אנרגטית|צילום: Tupungato, shutterstock

בספטמבר נסגרה תחנת הכוח הפחמית האחרונה במדינה ובכך הושלמה החלטת הממשלה להפסיק לייצר חשמל מפחם. כיום, הממלכה מייבאת חשמל מצרפת כדי לעמוד בביקושים, ונשענת על גז ונפט כמקורות אנרגיה, לצד מקורות מתחדשים.

"ככל שאנו עוברים למערכת חשמל נקייה שנשנעת לסירוגין על אנרגיית רוח ושמש, החיבורים החדשים האלו יסייעו לרתום את הפוטנציאל העצום של הים הצפוני ולמלא תפקיד מפתח בהפיכת האנרגיה שלנו לזולה יותר ולתלויה פחות בשווקי גז זרים" אמר אקשי קאול, מנכ"ל תשתיות ב-Ofgem.

שניים מהכבלים יקושרו ישירות לחוות רוח ימיות לייצור חשמל, כשהמטרה של לונדון היא לשלוח את החשמל ישירות לשוק שבו המחיר הוא הגבוה ביותר (במקום לשלוח אותו תחילה לרשת הלאומית ולאחר מכן לייצא אותו). שני הפרויקטים האלו מוקמים בשותפות עם מפעילים בבלגיה ובהולנד, שאליהן יתחברו החוות.