ענף הסייבר הישראלי גייס ב-2024 השקעות בשווי מצרפי של כ-4 מיליארד דולר - כך עולה מנתוני סיכום שנה בענף של קרן ההון סיכון Glilot Capital Partners. הנתון מתפרס על פני 57 עסקאות שונות שנעשו ב-2024 ומהווה קפיצה של יותר מפי 2 מהיקף העסקאות בשנה הקודמת בענף 1.85- כ-1.85 מיליארד דולר ב-59 עסקאות שונות.
שתי החברות שתרמו משמעותית לקפיצה השנה היו Wiz - שעשתה גיוס ענק של מיליארד דולר, ו-Cyera שגייסה 600 מיליון דולר ב-2 עסקאות שונות במהלך השנה. נתונים נוספים שהתפרסמו בסיכום השנה של Glilot Capital Partners מעלים כי גיוס סיבוב seed ממוצע עמד השנה על 8 מיליון דולר, סיבוב A ממוצע על 34.5 מיליון דולר, וש-20% מגיוסי ההון בשלב מוקדם היו של יזמים סדרתיים (סיבובי סיד או A).
עסקאות המיזוגים ורכישות (M&A) הסתכמו השנה ב-21 עסקאות, בסכום כולל של כ-5 מיליארד דולר. 25% מהרכישות - 5 מתוך 20 עסקאות - נעשו על ידי חברות סייבר ישראליות, בהן: Dazz ו-Gem שנרכשו על ידי Wiz, Rezonate שנרכשה על ידי סילברפורט, Cyberint שנרכשה על ידי צ'קפוינט ו- Trail Security שנרכשה על ידי Cyera. הרכישות בישראל מצד תאגידים גלובליים זרים בזמן המלחמה כללו את חברת קראודסטרייק, שהרימה הילוך ורכשה 2 חברות סייבר השנה: Flow Security ו-Adaptive Shield; אקמאי, שהמשיכה לחזק את פעילות הסייבר הגלובלית מישראל עם רכישת הסטארט-אפ Noname תמורת 450 מיליון דולר; חברת Bitsight שרכשה את Cybersixgill וענקית הסייבר פורטינט רכשה את פרספשן פוינט.
לדברי שותף-מייסד בקרן Glilot Capital Partners המשקיעה בחברות סטארט-אפ בתחומי הסייבר בשלבי סיד וצמיחה מוקדמים, מעריך כי בשנה הקרובה נראה עליה משמעותית בהיקף גיוסי הון של מיזמי סייבר חדשים. "ההשקעה בטכנולוגיות סייבר חדשניות נעשית על רקע בעיית הסייבר שרחוקה מלהיפתר. אנחנו בראשיתו של עידן השימוש ב-GenAI, טכנולוגיה המשפרת את יעילות התוקפים ובמקביל מייצרת משטחי תקיפה חדשים", הוא מסביר. "לכן יש למיזמי סייבר חדשים עוד המון בעיות לפתור בשוק. בשלבים המאוחרים יותר של התעשייה, אנחנו צפויים לראות בעתיד הנפקות של חברות סייבר ישראליות ובמסלול הצמיחה שלהן תמשיך בשנה הקרובה המגמה של חברות ישראליות שרוכשות חברות קטנות יותר".