קרן Janvest Capital Partners, מכריזה על סגירת קרן רביעית בסך 65 מיליון דולר. הקרן הרביעית מיועדת לביצוע השקעות בשלבי פרה-סיד וסיד, בשאיפה להוביל סבב ההשקעה.
מהקרן נמסר כי הצ׳ק הראשון לכל חברה ינוע בין 1 ל-3 מיליון דולר והקרן מתכננת להשקיע ב-12 עד 15 חברות, שהיא ממשיכה ללוות אותן עם השקעות המשך
Joule Ventures משקיעה בחברות המוקמות על ידי ישראלים, בין אם מקום מושבם בישראל או ארה"ב. הקרן מתמקדת בחברות בתחומי הסייבר, תוכנה לארגונים המבוססת על טכנולוגיה עמוקה, תשתיות ענן, DevOps, בינה מלאכותית ולמידת מכונה.
הקרן הרביעית החלה לפעול בחודש פברואר 2020 ומאז ביצעה שמונה השקעות, ביניהן: Mirato פלטפורמת ניהול ריסק צד ג' למוסדות פיננסיים המבוססת על בינה מלאכותית, Rupert פתרון לניהול נתח נתונים, Arnica הפועלת בתחום DevSecOps וחמש חברות נוספות שעדיין פועלות מתחת לרדאר.
"בשנת 2019 לפני פרוץ הקורונה כבר הבחנו שהאקוסיסטם בישראל מתפתח ושסבבי גיוס סיד שהקרן רוצה להוביל גדלו משמעותית", אומרת דפנה וינוקור בירן, שותפה-מנהלת בקרן. "אם בעבר התאפשר להוביל סיבוב פרה-סיד או סיד עם צ׳ק של עד חצי מיליון דולר, נכנסנו לתקופה בה דרוש צ'ק של 1-3 מיליון דולר כדי להוביל את הסבב. עם הצטרפותי לקרן יצאנו לגייס קרן משמעותית ממשקיעים מוסדיים. זו הסיבה גם ששינינו את שם הקרן בהתאם לשינוי פעילותנו בשוק ההייטק הנוכחי."
"אנחנו נכנסים להשקעה בשלב מוקדם מאוד עם סיכון גבוה, לכן אנחנו זמינים מאוד ללוות את צוות המייסדים בכל הקשור לבניית חברה סביב הטכנולוגיה, כולל גיוס של צוות העובדים הראשוני, פיתוח עסקי, חיבור עם לקוחות ושותפים פוטנציאליים ואפילו להגיע לפגישות עם היזמים כדי לנעוץ את העסקה", אומר בריאן רוזנצוויג, שותף-מייסד בקרן Joule. "יזמים בימיהם הראשונים נכנסים לתחום היזמות בדרך כלל עם רשת קשרים שאינה מפותחת מספיק. לכן סיוע כמעט באופן יום יומי הוא קריטי להשגת הצלחה מהירה ופתיחת השוק האמריקאי דרך הכרויות ללקוחות ראשונים."
"אנחנו פועלים בגישה שהיא פאונדר פרנדלי, חשוב לנו מאוד להיות המשקיעים שפועלים במהירות האפשרית לייצר את האינטרו שמבקש היזם, ולא המשקיעים שחוזרים אליו חודש אחרי ששלח בקשה", אומר דניאל פרנקנשטיין, שותף-מייסד בקרן Joule. "יכולת התגובה המהירה חשובה מאוד, יזמים פוגשים בשוק גם קרנות שיש להן את הקשרים אבל לא תמיד יש להן את הקשב והיכולת לעבוד צמוד מספיק עם הסטארטאפ ולתת לו מענה מיידי. כל שלושת בעלי התפקידים ב- Joule הם שותפים, אנחנו Partner-only fund. לכן כל שיחה שלנו עם היזמים היא שיחה עם מקבל החלטות בקרן, שגם מכיר גם את החברה לעומק ולמד עליה."