ערכן של חברות פרטיות נקבע רק כשהן מגייסות כסף, ועל כן - להבדיל מחברות ציבוריות שניתן לנטר את ערכן באופן רציף בבורסה - ככל שחברה פרטית אינה יוצאת לסבב גיוס (או אירוע הנזלה אחר, כגון מיזוג או סקנדרי), השווי שלה אינו שקוף לציבור. עם זאת, הקרנות הגדולות כן מעדכנות את השווי שבו הן מעריכות את החברות שהשקיעו בהן.
בלומברג בדקו את השווי של 46 חברות פרטיות, וכיצד חמש הקרנות הגדולות בארה"ב מעריכות את החברות הללו אחרי הטלטלה של החודשים האחרונים. הקרנות הן טייגר, D1, Lone Pine, Viking ו-Coatue. בין 46 החברות שבדקו בלומברג, ישנן שלוש חברות ישראליות: Rapyd, Snyk, ו-Yotpo.
Yotpo, חברת ה-Ecommerce הישראלית, גייסה בפברואר 2021 סכום של 200 מיליון דולר, לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר - בין השאר בהשקעה של קרן טייגר. ע"פ הדוח של בלומברג, טייגר הורידה את הווליואציה של יוטפו ב-25.4% בין דצמבר 2021 לספטמבר 2022, מה שמכווץ את שוויה לפחות ממיליארד דולר. בנובמבר האחרון, החברה פיטרה 9% מכוח האדם שלה. על-פי בדיקה של tech12, יוטפו נמנית על חברות עם 100 מיליון דולר ARR, מה שהופך אותה בנקודה זו ולפי שווי זה, לקנטאור שאינו יוניקורן.
חברת הפינטק הישראלית Rapyd, גייסה מקרן טייגר ומקרן Coatue. בתחילת 2022 ביצעה ראפיד מספר עסקאות סקנדרי לפי שווי של 15 מיליארד דולר אך השווי הרשמי שעל פיו נערך גיוס ההון האחרון שלה הוא 9 מיליארד דולר. עם זאת, על-פי הדוח של בלומברג, הווליואציה של החברה ירדה ב-15.5% על פי חישוב של שתי הקרנות, בין דצמבר 2021 לספטמבר 2022. החברה פיטרה עשרות עובדים בחודש נובמבר, והשבוע פוטרו נוספים.
החברה הפרטית שמחקה 85%
גם אורקה סקיוריטי נמצא בניתוח, אם כי עליה ישנו פחות מידע משום שההערכה מתבססת רק על הספרים של הקרן Lone Pine שהשקיעה בה. על-פי מסמכים שהשיגה בלומברג, החברה שגייסה עד כה 640 מיליון דולר לפי שווי של 1.8 מיליארד דולר, כעת מחזיקה בשווי נמוך ב-13%.
חברה ישראלית נוספת שנמצאת בדוח היא סניק (Snyk), שגייסה מהקרנות Tiger, Coatue ו-Lone Pine. בספטמבר 2021 החברה גייסה 300 מיליון דולר לפי שווי של 8.5 מיליארד דולר, ואולם בחודש שעבר השלימה גיוס הון גדול של 195 מיליון דולר, לפי שווי של 7.4 מיליארד דולר בלבד - ירידה של כ-13%. סך הגיוסים בחברה כעת הוא 1.5 מיליארד דולר וסבב הגיוס האחרון הוא סבב G, שהתנהל בהובלת QIA - קרן ההון הסוברנית של קטאר. לפי בלומברג, הדאון ראונד הנוכחי תואם את הווליואציה של החברה בספרי הקרנות, לפיהן ירדה ב-11.8% מדצמבר 2021 עד ספטמבר 2022. אז אמר המנכ"ל פיטר מקי, "אם השוק אומר אתם שווים 7.4 מיליארד דולר אז אנחנו שווים 7.4 מיליארד דולר". באוקטובר החברה פיטרה 14% מכוח האדם שלה.
מצבן של החברות הישראליות עוד סביר יחסית לעומת "מלכות המחיקה", החברות שהשווי שלהן ירד הכי הרבה לפי בלומברג: Juul Labs, החברה שמפתחת סיגריות אלקטרוניות, שאיבדה 84.6% מהווליואציה שלה; וחברת הלוואות הקריפטו BlockFi שאיבדה 72.8% מהערך שלה.
בין החברות הבודדות שערכן עלה בדוח ניתן למצוא את Grubmarket שמספקת משלוחי ירקות בארה״ב, ושוויה עלה ב-124%; ואת ByteDance הסינית, המפעילה של טיקטוק, ששוויה עלה ב-21.9%. גם SpaceX של אילון מאסק ברשימה, עם שווי שעלה ב-16.4% ע"פ הווליואציה של הקרנות.