החברה הישראלית, Darrow, שמפתחת פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית שסורקת ומאתרת הפרות חוק נרחבות הודיעה היום (ראשון)  על גיוס של 20 מיליון דולר בסבב A, שמתווספים ל-4 מיליון דולר שגייסו בשלב ה-seed (גיוס ראשוני).

הפלטפורמה של החברה, שפעילה בעיקר בארה"ב, מסייעת למשפטנים בתביעה ומתמקדת בעיקר בהפרות רחבות שפוגעות בציבור הרחב וניתנות לפתרון באמצעות תביעות ייצוגיות. את החברה ייסדו אלעד שפיגלמן (COO), אבייתר בן-ארצי (CEO) וגילה חייט (CTO). שפיגלמן ובן-ארצי נפגשו בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית והמשיכו ביחד להתמחות בלשכת השופט עוזי פוגלמן בבית המשפט העליון.

"עולם המשפט היה הראשון שהתחיל לאסוף דאטה ושמר פסקי דין בארכיונים", ציין אלעד שפיגלמן, מייסד-שותף ו-COO. "אבל רק בשנים האחרונות משפטנים החלו לפוגג את הילת המסתורין שמסביב למשפט, ולבחון את מה שהופך סדרה של עובדות לקייס משפטי מצליח. Darrow היא חלק מהחזרה של עולם המשפט לקדמת הבמה של עולם הדאטה. אנחנו חושפים את אבני היסוד הבסיסיות שמרכיבות את המשפט ובונים מכונה שתוכל להחיל את החוק והפסיקה על סיטואציות עובדתיות חדשות לגמרי. החזון שלנו הוא עולם שבו מערכת המשפט עמוסה פחות, יעילה יותר, ומתעסקת בתיקים החשובים באמת. זה מה שיחזיר את הכוח לידיים של האזרחים". 

"פגשתי את אלעד, עשינו ביחד את ההתמחות בבית המשפט העליון וראינו שיש כמות עצומה של תיקים והפרות משמעותיות שלא מגיעות לבית המשפט", סיפר אבייתר בן ארצי, מנכ"ל וממייסדי החברה, ל-Business. "אנשים אפילו לא יודעים שהם נפגעו וזה פשוט לא מגיע לפתרון. משם נכנס הטירוף. הבאנו לוח לחדר, רשמנו את הבעיות של בית המשפט וחשבנו איך פותרים אותן". 

צוות darrow (צילום: אסנת רום)
צוות Darrow|צילום: אסנת רום

"בהתחלה חשבנו לפתוח עמותה", שיחזר בן ארצי. "כשפגשנו את גילה היא גרמה לנו להבין שזו בעיית מודיעין. הלכנו למשרדי עורכי דין והתחלנו למכור את הידיעות והצלחנו לקבל סכומים של כסף, ברגע שראינו שיש לזה ערך, הבנו שיש פה משהו גדול ושזה באמת עובד. ראינו כמה ערך זה לעורכי הדין – זה הביזנס שלהם. היתרון שלנו הוא שאנחנו מוצאים את התיקים בשלב הגנטי – עוד לפני שעורך דין הפך את זה לתיק".

בין המשקיעים נמנים F2 Venture Capital, NFX, Entrée Capital ו- Y Combinator. לחברה למעלה מ-40 עובדים במרכז הפיתוח בישראל ובניו יורק."יש בעיה של צדק בעולם", הוא סיפר. "אמנם העולם מתקדם יפה אבל אנשים חלשים פשוט לא מצליחים לממש את הזכויות שלהם - זו התשובה שלנו. אנחנו מפתחים יודעים גם להתאים את העורך דין המתאים לתיק". 

בן ארצי מציין שהחזון שלהם הוא לגדול משמעותית וגם לחזור לפעילות בישראל. "החזון הגדול יותר הוא להחזיר את ההרתעה לאזרחים", הוא מוסיף. "יש המון עוולות כי המבצעים לא נתפסים. התביעות שלנו שוות מאות מיליוני דולרים לתובעים. המוצר כבר עובד והוא שווה הרבה כסף גם לעורכי הדין. הן שוות הרבה כסף לפירמות וגם לנו בצד העסקי". 

"רוב הפרות החוק כלל אינן מתגלות", אומרת גילה חייט, מייסדת ו-CTO חברה. "אבל רמזים הפזורים בין כמויות המידע העצומות ברשת מאפשרים את חשיפתן. האתגר הוא למצוא את פיסות המידע ולהרכיב מהן את הקייס המשפטי. כאן אנחנו נכנסים לפעולה.

החברה תקדיש את ההון שגויס להמשך פיתוח המוצר ולהרחבת הפעילות בישראל ובחו"ל, בדגש על גיוס עובדים. במהלך שנת 2022 Darrow תעביר את משרדיה בתל אביב ממגדלי הארבעה למגדל אקרו שבמתחם יצחק שדה.