ענקית התרופות טבע חתמה על הסכם לשיתוף פעולה רב-שנתי עם חברת הביוטק Immunai. במסגרת ההסכם, הטכנולוגיה שפיתחה Immunai תשמש את טבע בניסויים קליניים בפיתוח תרופות בתחומי האימונולוגיה ואימונו-אונקולוגיה. שיתוף הפעולה יתמקד בהבנת מנגנון הפעולה של התרופה, גילוי ביומרקרים לתגובה, ומציאת המינון האופטימלי לתרופה, במטרה להגדיל את סיכויי ההצלחה של הניסויים הקליניים. השת"פ כולל אפשרות להרחבתו לתחומים רחבים יותר במערך פיתוח התרופות של טבע.

"בחברת טבע אנחנו כל הזמן מחפשים את 'הדבר הבא' במדע", מסר ד"ר ערן הררי, סמנכ"ל בכיר במו"פ הגלובלי של טבע. "העבודה עם Immunai ורתימת הכוח של הכלים החדשניים שלהם והפתרונות מבוססי בינה מלאכותית יסייעו בהגברת החדשנות כדי להניע את אסטרטגיית המו"פ שלנו. שיתוף הפעולה הזה יספק תובנות חשובות לגבי תגובות המטופלים ומנגנוני הטיפול באימונולוגיה ואימונו-אונקולוגיה, ויאפשר לנו לייעל את הניסויים הקליניים שלנו ולשפר את התוצאות עבור המטופלים."

 

מפעל טבע בשוהם (צילום: Igal Vaisman, shutterstock)
מפעל טבע בשוהם|צילום: Igal Vaisman, shutterstock

הפלטפורמה של Immunai ממפה את מערכת החיסון האנושית בעזרת מיפוי רב-שכבתי (גנומיקה, חלבונים, ועוד) ברמת התא הבודד של עשרות אלפי מטופלים וכלי בינה מלאכותית. כך , היא יצרה את AMICA, מאגר התאים האימונולוגי-קליני הגדול מסוגו בעולם. באמצעות מנוע הבינה המלאכותית -Immunodynamics Engine - IDE, הפלטפורמה מזהה מנגנוני פעולה חדשים המסבירים היווצרות מחלות, ומסייעת בקבלת החלטות קליניות בתהליך פיתוח תרופות בעזרת מודל הבינה המלאכותית.

החברה מעסיקה למעלה מ-170 מומחים בישראל, ארה"ב ואירופה, בהם מעל 85 חוקרים ורופאים בעלי תואר דוקטור מתחומי הגנומיקה, הנדסה, למידת מכונה, ביו-אינפורמטיקה ואימונולוגיה. החברה גייסה בסיבוב הגיוס האחרון 270 מיליון דולר בשווי שהגיע ל-1.2 מיליארד דולר.

נועם סולומון, מייסד שותף ומנכ"ל Immunai, מסר כי "הפלטפורמה שפיתחנו מאפשרת לזהות את מנגנוני הפעולה של מערכת החיסון, ובמיוחד תגובות לתרופות שונות ובכך לייעל את תהליך הפיתוח של תרופות חדשות". לדבריו, "הטכנולוגיה שלנו היא מהיחידות שמתמקדות בשלבי הניסויים הקליניים ומעניקה מבט הוליסטי על המערכת החיסונית, מה שמאפשר לזרז משמעותית את תהליכי הניסוי ואת הוצאת התרופות לשוק על מנת להציל חיי אדם".