שנת 2021 הייתה שנת שיא להייטק הישראלי עם גיוסי ענק, הנפקות. אחד מהענפים המשמעותיים של התעשייה הישראלית ביצירת פתרונות טכנולוגיים הוא בתחום הסייבר – בדגש על אבטחת ענן. חברת הסטארטאפ DAZZ של יוצאי מיקרוסופט, ארמיס וקלארוטי הודיעה היום (שלישי) על גיוס של 60 מיליון דולר, 10 חודשים בלבד מאז שהוקמה.

החברה שמתמחה באבטחת ענן מצטרפת ללא מעט חברות ישראליות שפועלות בתחום. את החברה ייסדו מרב בהט (מנכ"לית), לשעבר משנה למנכ"ל מרכז המחקר והפיתוח של מיקרוסופט בישראל, תומר שוורץ (סמנכ"ל טכנולוגיות) ממייסדי ארמיס ויובל אופיר (סמנכ"ל פיתוח), לשעבר סמנכ"ל המו"פ של קלארוטי. "זה תחום בוער וחם, כולם עוברים לענן לא רק חברות טכנולוגיה, גם חברות כמו מקדונלדס", מסבירה בהט את הצמיחה הגדולה. "כולם מפתחים את הקוד בענן זו בעיה של כולם. כל 3 דקות מעדכנים קוד חדש וזה מייצר המון פרצות". 

החברה גייסה מכמה מהקרנות הגדולות בתחום הסייבר: סטיב וורד מאינסייט פרטנרס, אשים צ'נדנה מגריילוק, שרדול שאה מאינדקס ונצ'רס וגילי רענן מסייברסטארטס. "היה לנו חשוב לייצר ערך עסקי ברור, מעבר לערך טכנולוגי, לקבוצות הסקיוריטי והמוצר בארגונים", הסבירה בהט. "לפני שכתבנו שורת קוד אחת, השקענו חודשים בהקשבה לעשרות לקוחות ולהבנת האתגרים שלהם. החברות מקבלות הרבה התראות אבל הן לא יודעות איך לתקן, אנחנו בעצם יודעים להבין די מהר לכוון את ההתראות ולקצר את זמן התיקון לדקות". 

יובל אופיר, מרב בהט ותומר שוורץ, מייסדי DAZZ (צילום: נתנאל טוביאס)
יובל אופיר, מרב בהט ותומר שוורץ, מייסדי DAZZ|צילום: נתנאל טוביאס

"אנחנו רוצים לבנות חברה גדולה ולחזק את מערך השיווק והמכירות", הסבירה. "אנחנו רוצים שכמה שיותר חברות פורצ'ן 500 יתקינו את המוצר שלנו. יש בפנינו הזדמנות גדולה ואתגר עצום, אך בסופו של יום, הבסיס של החברה והגאווה האמיתית שלנו זה הצוות. אני שמחה על ההזדמנות לעבוד עם קבוצה יוצאת דופן של אנשים מוכשרים, שמביאים את כל הניסיון והתלהבות שלהם לבניית המוצר".   

מעבר לגיוס, העובדה שבראש החברה עומדת אישה היא לא מובנת מאליה. "זה יום נורא מרגש, יש לזה משמעות", אמרה. "אני חושבת שאנחנו מסתכלים הרבה על המספרים, המדידה לא נכונה והיא צריכה להשתנות - משילוב להובלה, כשנשים יובילו המספרים יסתדרו. במקום למדוד כמה נשים משולבות בארגון, באחריות הארגון לוודא שהוא מציב נשים בתפקידי הובלה. המקבילה בסטארט-אפים היא לגייס נשים לצוות ההקמה (core team) כי בהכרח משם יצאו היזמיות הבאות וימשכו אחריהן נשים נוספות". 

מסיכום השנה שפרסם אתמול ארגון Start-Up Nation Central עולה כי חברות הטכנולוגיה הישראליות גייסו השנה 25.4 מיליארד דולר, גידול של 136 אחוז. כשתחום טכנולוגיות האבטחה (בעיקר חברות סייבר), בדגש על אבטחת ענן, הוא אחד משלושת התחומים המרכזיים של התעשייה הישראלית. השנה הצטרפו 33 חברות חדשות למועדון שיש בו כיום סה"כ 53 חברות. 12 חברות הן מתחום אבטחת המידע – סייבר, 11 בתחום הפינטק ו-10 מתחום תשתיות IT ותשתיות נתונים ארגוניות.        

על פי נתונים של חברת המידע גרטנר, עד שנת 2025, ביותר מ-99% מהפרצות בענן יהיו גורמי השורש קונפיגורציות שגויות או טעויות שניתן היה למנוע על ידי משתמשי הקצה. מהחברה נמסר כי DAZZ מתמקדת בתהליך התיקון (remediation). בעוד שחברות אבטחת ענן מתריעות על ליקויי אבטחה, DAZZ מטפלת בחוסר יעילות וסיכונים הנגרמים משפע ההתראות, נוקטת בעמדה פרואקטיבית יותר לאבטחת פיתוח בענן כדי להקדים את ההתקפות, ועושה זאת בצורה ייחודית, שמפחיתה משמעותית  את המתח הקיים בין צוותי האבטחה לצוותי הפיתוח.

לאחר שעזב את תפקידו כסמנכ"ל אבטחת מידע (CISO) ב"הום דיפו" כדי להצטרף לצוות ההשקעות של קרן אינסייט, סטיב וורד בחר את DAZZ להשקעה הראשונה שלו. "החזון של DAZZ לפתור מערך קריטי של בעיות אבטחת סייבר הקשורות לסביבות הפיתוח והענן, לצד הצורך של השותפים העסקיים שלהם לפיתוח והטמעה מהירה ורציפה של מוצרים – הופכים אותה לפלטפורמה בולטת במיוחד", אמר וורד. "אינסייט מתרגשת לשתף פעולה עם DAZZ ועם צוות המייסדים המנוסה שלה, הממשיכים לרשום קצב ביצוע וצמיחה מרשים למוצר". וורד יצטרף לדירקטוריון של DAZZ".

_OBJ

אשים צ'אנדנה, שותף בגריילוק: "ארגונים מאיצים את המעבר שלהם לענן. DAZZ מגשרת על הפער הגדל בין גופי המוצר לבין דרישות הסקיוריטי בסביבות הפיתוח והענן, ומסייעת לצוותים להגיב להתראות אבטחה במהירות".