לא ברור לנו למה זה קורה, אבל אצל גברים יש דיכוטומיה מאוד ברורה, או שאתה יודע לבשל ממש טוב, כלומר ברמה של מאיר אדוני, חיים כהן, אייל שני וכל המגניבים האחרים שפתחו מסעדה בתל אביב, או שאתה כמו הרוב – גרוע בזה ממש. הבעיה היא שאנחנו אוהבים לאכול ואוהבים להבין בבשר ועל האש, אבל שונאים להתאמץ בשביל זה. אז איך אנחנו פותרים את הדיסוננס הזה? טוב ששאלתם, זה מתחלק לשמונה תחנות שנראות ככה:
הפעם הראשונה שיוצאים מהבית של ההורים
מדובר במשבר של ממש. זו הפעם הראשונה שאנחנו יוצאים מבית ההורים, מהכביסה של אמא, מהניקיונות ומעל לכל מוותרים על האוכל המוגש לנו כמו שעון, שלוש פעמים ביום. המשבר הזה הוא המקום בו נקבע את עתידנו, האם נהיה מהגברים העצלנים שיסתפקו בלהזמין פיצה בלי הפסקה או נהיה מאלה שמשקיעים קצת בעצמנו. עצה שלנו - תשקיעו, זה לא מסובך. לא תאמינו כמה דברים אפשר להכין עם מוצרים כמו חזה עוף, ירקות, אורז או פסטה. גם מהיר, גם בריא.
אם יש לכם פחות זמן לטובת העניין, או שאתם והמטבח לא חברים טובים, אפשר גם לצאת לקנות משהו בחוץ. היום הטרנד החם ביותר, תרתי משמע, הוא טוסט נקניק, שדוכנים שלו נפתחים בלי סוף בכל פינה בארץ. גם מהיר, גם טעים, וגם משביע.
מצוי: ביצה וקוטג' (במקרה הטוב).
רצוי: חזה עוף ואורז, פסטרמה ביתית למשקיעים, אוכל רחוב למי שרוצה להתאוורר על הדרך.
תקופת המבחנים
אם שרדתם את המעבר החד של המגורים לבד - כל הכבוד לכם. אבל צפויים לכם עוד הרבה מהמורות בדרך. תקופת המבחנים למשל. לא רק שתצטרכו לדאוג לעצמכם, בתקופה זו גם לא יהיה לכם כל כך זמן, יש הרבה לחץ והרוב נופלים לחטיפים ומנות חמות. מתוך ידיעה שארוחות גורמה זה לא באמת ריאלי, במיוחד בתקופה הזו, נמליץ לכם לעבור לאכול נקניקים או קבבים. כלומר, בשר שמגיע מוכן או רק דורש רק לחמם על מחבת - מהיר, קל ויכול להתאים לכל החברים שבאים לאכול איתכם. קנו לחמניה או פיתה, קטשופ, חומס ואיזו נקניקיה, קבנוס או קורנביף טוב ותראו איך ברגע הפכתם את עצמכם לאייל שני של תקופת המבחנים.
מצוי: מסיבמבה.
רצוי: טוסט עם נקניק או כל אופציה אחרת שמשלבת נקניק ופיתה.
מסיבת חברים
הנה המקום שלכם לפרוח. כשעושים מסיבת חברים, פתאום זה לא כזה מגניב להיות עצלן קולינרי. להיפך, יש איזה משהו מאוד גברי בלדעת איך לעשות על האש טוב כשיש חבר'ה. אז כשפעם בהרבה זמן זה נופל עליכם, אל תחפפו בבשר. בניגוד לכל אלה שיקשקשו בלי סוף על הדרך הכי טובה לעשות מנגל, תדעו ש- 80 אחוז מהסוד טמון פשוט באיכות של הבשר. בשר טוב כמו אנטריקוט או סינטה ועשיתם את שלכם. ובשביל הגיוון, אל תשכחו לשלב גם איזה ירק על האש. כי מעבר לערך התזונתי, איזה חציל או תפו"א מוסיף לגיוון של הערב שלכם.
מצוי: חטיפים וגומי.
רצוי: בשר טוב - בין אם כתף בקר או קבנוס איכותי שהולך מצוין עם אלכוהול.
דייט ראשון
אנחנו עדיין גרים עם שותפים, עדיין תפרנים, אבל צריכים להוכיח אחרת לאהבה הפוטנציאלית שלנו. הרבה פעמים הפתרון הוא ללכת למסעדות זולות ומגניבות. בשוק יש שפע כאלה, ברחובות כמו אלנבי בתל אביב יש בלי סוף ובכלל יש הרגשה שלאכול בצלחות נייר זה הדבר הכי חם. אין ספק שזו שיטה שעובדת מצוין לכל הצדדים, האוכל גם לא מאוד יקר וגם מגניב. "זה לא שאני מתקמצן עליך, אני פשוט מאוד קול". אבל אם בא לכם להיות קצת רומנטיקנים אקסטרה, דבר ראשון שאפו, ודבר שני, תמיד הכי פשוט זה להכין עוף בתנור אנחנו שונאים שאומרים לנו את המשפט "זה ממש קל להכין", אבל את המנה הזו באמת קל להכין. והיא גם נראית מרשים. זה כמו פוייקה רק ששמים אותו בתנור לפחות זמן.
מצוי: מסעדת היפסטרים.
רצוי: עוף בתנור, פשוט וקלאסי.
פרידה ראשונה
כן, גם לבנים יש תקופת אבל. אצל הבנות הקלישאה אומרת שהיא מלווה בהמון גלידה, אצל בנים זה מלווה ב"לדפוק בשר", תקופה בה מזמינים הרבה המבורגרים ולאפות. כלומר, מאכלים שלא נהוג לאכול עם בת הזוג. ככה אנחנו מראים לה מה זה.
מצוי: אלכוהול.
רצוי: המבורגר, סנדביץ' קורנביף מלא בכל טוב.
מסיבת רווקים
התחנה שאחריה נגמרת תקופת הרווקות באופן רשמי. ההבנה הזו גורמת לנו לחגוג בפעם האחרונה את העובדה שאנחנו יכולים לא לדפוק חשבון. אז עושים מסיבת רווקים והיא לרוב סובבת סביב המון בשר. נקניקיות איכותיות, פרגיות, קבבים והמבורגרים שנזרקים למנגל כיד המלך. ככה נפרדים רשמית מהקולינריה של הרווק המצוי, זו שליוותה אותנו עד היום. יש שפע, יש מגוון והכי חשוב, זה טעים וקל.
מצוי: פיתות וחומוס.
רצוי: ארוחת בשרים מושחתת.
ומה מכאן? מכאן כנראה נתחיל לאכול יותר מסודר ומחושב. כן, אתם עוד תתגעגעו לתקופת הרווקות כשדחפתם משהו לפיתה והרגשתם שעוד רגע אתם מוכנים לפתוח מסעדה משלכם. איזו תקופה.