בניין ודיור 15  (צילום: טלי קנדל)
רענון הבית באמצעות ריהוט עכשווי|צילום: טלי קנדל

גם כשאוהבים להשקיע בבית, בסידור ובעיצוב שלו, מגיע שלב אי הסדר או שלב ההתיישנות שמצריך ארגון מחודש, שיפוץ או לפחות רענון קל. הצבעים כבר אינם נראים כמו בהתחלה, הריהוט הטרנדי היה נכון לפני חמש שנים, הדברים שאהבתם פעם כבר לא עושים לכם את זה וההיצע החדש קוסם ומדגדג באצבעות. זה השלב לעדכן את הבית, להתאים את הסגנון ולקחת סיכון מחושב. השינוי יכול לקרות מדי ראש השנה או כמה פעמים בשנה, להתאים לתקציב הנתון באותו רגע או להבשיל לשיפוץ אחרי תכנון מדוקדק, אבל אין ספק שהוא מהלך הכרחי לכל חובב עיצוב שרוצה להישאר מעודכן.

צביעה ללא חשש

אוהבי הצבעים הרוויים או הניטרליים, מתחברים לגוונים המתאימים לאופיים, בין אם הם חמים ובין אם קרים. אצל רובם תככב רוב הזמן ניטרליות של לבן ואפור, כשהיא הבסיס לבניית שאר פלטת הצבעים המתאימה לסגנון העיצוב הנבחר. עם זאת, יש מי שיעדיף אמירות נועזות יותר ויהיה מוכן להסתכן / להשתעשע בהחלפתה של הניטרליות בצבע אחר, עם אפשרות לשינוי נוסף כעבור זמן.

צביעה חדשה מוסיפה עניין לבית, וכשהיא טרייה, נעלמים איתה כל הכתמים והשריטות שליוו את הקירות עד אז. ההגדרה של "להוסיף צבע בחיים" יכולה להתחיל מיישום על קירות הבית – אומרות גלית דור שקד וורד קסטל שתיל, מעצבות בתים ומשרדים, בעלות הסטודיו ROOMSTYLING. "אנשים שאין להם פחד מקירות צבועים בצבע של ממש, ולא רק בצבע הלבן, מסתמנים כאנשים זורמים ושמחים יותר וממחקר פרטי שלנו היינו אומרות אפילו כאלה, שאינם לוקחים את עצמם יותר מדי ברצינות. לכן ההמלצה שלנו היא תעשו טוב לעצמכם ותפסיקו לפחד מצבע".

בניין ודיור 16 (צילום: עיצוב וצילום: גלית דור שקד, ורד קסטל שתיל, סטודיו ROOMSTYLING )
הוספת צבע לשדרוג החלל|צילום: עיצוב וצילום: גלית דור שקד, ורד קסטל שתיל, סטודיו ROOMSTYLING

הדגשה עם פריטים אישיים

פריטים מטיולים ומסעות בעולם, מירושות ואירועים וטעם אישי ברור, מייפים את הבית ואת הנשמה. כדי לא להתעייף מהמראה הקבוע, אפשר לרענן את הפריטים, להחליף אותם באחרים, שעוד לא הוצגו לראווה או למצוא חדשים, מעודכנים יותר. בסלון אקלקטי יפואי מול הים שולבו פריטים מעוצבים מיעדי חופשות של המשפחה באיטליה ובחופי יוון. פלטת צבעי האדמה מבליטה את הנוף הכחול שנשקף מהחלונות. "מדובר בפרטי מסעות ודברים שאנחנו אוספים ומתבלים איתם את החלל שלנו, מה שמוסיף את כל הקסם", מציין חסון.

בניין ודיור 17 (צילום: ערן תורג'מן )
בחירה של אקססוריז המתאימים לפלטת הצבעים שנבחרה|צילום: ערן תורג'מן

גמישות כהכנה לשינויים

קיבעון מחשבתי לא הולך טוב עם עיצוב הבית, אבל כן עם זמנים קבועים. לכן ניתן לתכנן זמן קבוע בשנה, למשל בחגים או ביום ההולדת כל שנתיים, שבו מתגייסים למאמץ ומייפים את פינות הבית. רהיטים יכולים להחליף מקום, הטקסטיל יכול להתחדש וגם לפנות כיסאות ישנים ולרכוש חדשים לפינת האוכל.

בניין ודיור 18 (צילום: שי אדם)
אפשר גם להחליף מקום|צילום: שי אדם

היערכות תקציבית ומנטלית

שום שינוי לא יוכל להתקיים ללא תקצוב כראוי, אבל כשהתקציב חסר, אפשר להיערך להחלפה עתידית והסבלנות בסופו של דבר משתלמת. בבית שבו היה פרקט רק בחדרים, הוחלט לאחר תקופה ארוכה לרצף את כל הבית בפרקט והותאמו לו ספה אפורה ניטרלית, כריות נוי ושטיח מסוג שאגי מרקש. "פרקט הינו פריט עיצובי ופונקציונלי, שבחרנו להוסיף לבית רק אחרי כמה שנים עם ריצוף, שהוכיח את עצמו כפחות פרקטי, ניכר עליו כל פירור ובנראות שלו הוא אינו חמים ומזמין כמו התחושה שנותן פרקט, שהוא על זמני", מסבירה המעצבת נועה גולדמן. "פרקט הוא 50% מהנראות של הבית וגורם לו להיראות כאילו יצא ממגזין. כשאין לכך תקציב, אפשר להשהות את הרכישה לעתיד הלא רחוק, אבל בינתיים מומלץ לבחור ריצוף שאינו יקר, עם ידיעה מראש שבהמשך ייחסך כסף והרצפה תחופה בפרקט".

בניין ודיור 19 (צילום: נועה גולדמן )
לחשוב על הריצוף שמתחת|צילום: נועה גולדמן