את זה שהדשא של השכן תמיד ירוק יותר – כולם כבר יודעים. אבל אפשר לומר שבימינו יש גם עיצובי מטבחים יוקרתיים ומרשימים במיוחד שיכולים להוסיף גם לכם גוון ירוק של קנאה. בין אם מדובר בעיצוב חדשני וייחודי ובין אם מדובר במשטחי עבודה פרקטיים ונוחים – קבלו שישה מטבחים שפשוט לא תוכלו לעמוד בפניהם:

לופט ניו יורקי בגבעתיים – שגית הנדלר
המטבח הראשון מגיע אלינו הישר מדירת שלושה חדרים ברחובות הוותיקים והשקטים של גבעתיים. הלקוחות הם זוג צעיר מתל אביב שחלמו על לופט ניו יורקי מדוגם ועברו לדירה שהייתה מושכרת במשך שנים ומוזנחת. כדי לענות על הצורך והויז'ן של הזוג – הדירה נהרסה באופן כללי ותוכננה מחדש בשאיפה ליצור כמה שיותר חלל פתוח ומואר תוך שמירה על הפונקציונליות של הבית בכלל והמטבח בפרט.

שגית הנדלר (צילום: ארז חיים)
צילום: ארז חיים

בתכנית החדשה המטבח תופס חלק מרכזי מול הכניסה. קיר ויטרינה חזיתי הוחלף בחלונות בלגיים והמטבח נהנה מאור טבעי לאורך כל היום. כחלק מהקונספט ניתן דגש על שימוש בחומרים טבעיים וצבעוניות של לבן, אפור, שחור, עץ ונגיעות חרדל. חזיתות המטבח נצבעו אף הן בגווני שחור מט ובטון וכדי להשלים את האפקט נעשה שימוש במשטח קוורץ דגם 4033 של אבן קיסר שהשתלב מדהים. בזכות זה המטבח הצליח מצד אחד לשמור על הפונקציונליות שלו אך נותר נאמן להרמוניית הצבעים שנוצרה במקום ולפשטות אליה שאף הזוג.

שגית הנדלר (צילום: ארז חיים)
צילום: ארז חיים

איטליה הקטנה במראה ישן-חדש – ברוש אלון 
מטבח נוסף שעבר שיפוץ והפך ללא פחות ממדהים נמצא בבית במרכז הארץ ששייך מזה 20 שנה למשפחה ישראלית בה בני הזוג למדו בצעירותם באיטליה. בעת הרכישה, המשפחה, שהגיעה לארץ אחרי שנים רבות בהן התגוררה בארץ המגף, עיצבה את הבית בהשפעת סגנון איטלקי קלאסי: קשתות, עמודים וגופי תאורה קלאסיים. השיפוץ נעשה כחלק מרצון ושאיפה שלהם לרענן ולהתחדש. לאור העובדה שסגנון הבנייה המקורי של הבית היה כל כך מיוחד, החליטו במשרד לשמר את המראה שלו מבחינה חיצונית ולהשאיר את העמודים והקשתות, אך יחד עם זאת לעדכן אותו מבחינת צבעים וטקסטורות של העץ והשיש, כך שנוצר מטבח מאוד מודרני במעטפת קלאסית, עיצוב מיוחד במינו.

ברוש אלון  (צילום: רועי דורי)
צילום: רועי דורי

המתח בין הקלאסי למודרני בא לידי ביטוי גם בשימוש בחומרים כמו עץ מצד אחד, לעומת וייב נקי ומודרני יותר עם משטח דמוי בטון של אבן קיסר מדגם 4004 שנותן קונטרה, ובעיקר פרקטיות חשובה לאין שיעור מכיוון שהוא מתנקה בקלות, עמיד מפני כתמים, חום וסדקים, ושומר על מראה עדכני וחדש לאורך שנים. המשפחה המתגוררת בבית רואה במטבח עורק ראשי של הבית ומבלה בו את מרבית היום, החלל של המטבח תוכנן כהמשך לחלל המשפחה ואפילו הוקמו ביניהם דלתות זכוכית שקופות שמאפשרות לבודד מבחינת רעש אך משאירות את קשר העין.

ברוש אלון (צילום: רועי דורי)
צילום: רועי דורי

לאנשים שחיים בשביל לארח – סיסי זיו
המטבח המושלם הזה בכלל נולד ממחשבה אחת יצירתית. במהלך שיפוץ החלל נוצרה חצר משק צרה מאוד מאחורי אזור הכיריים, מה שהוביל את זיו לחשוב שהיא יכולה ליצור משהו מאוד מעניין אם תקים במקום חלון ולא קיר. מאחוריו היא העמידה מזווה פתוח שמשקיף לתוך המטבח ובו מלא כלים ומזון מכל הסוגים והמינים, בהתאמה מושלמת לבני הבית שאוהבים כל הזמן לבשל, להגיש ולארח.

סיסי זיו (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט

הסגנון של המטבח נחשב למודרני אם כי הוא כולל נגיעות חמות בזכות המזווה ומקרר אוסף היין של המשפחה. השימוש בברזל לצד נירוסטה וצבע בתנור, ספוטים גסים ותעשייתיים ואפילו חשיפת קורת תאורה מברזל שהייתה עטופה בעבר בגבס – מקנים למטבח מראה מודרני-אורבני המתחבר לאחד הטרנדים הכי חמים בזמן האחרון. כדי להשלים את המראה נבחר משטח עבודה מדגם 4030 של אבן קיסר – דמוי בטון עם מעט ברק שיאפשר לבני הבית לעבוד עליו בקלות, הן במטבח עצמו והן באי במרכז המטבח שיוצר פינת עבודה יומיומית וגם מוסיף מקום לאחסון. כל זאת במראה ייחודי שמשתלב עם האפיון התעשייתי של כל התכנון.

סיסי זיו (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט

מטבח בין כרמי זיתים – סטודיו הנקין שביט
המטבח הרביעי שוכן בבית מקסים במושב קדרון המישורי, הבנוי מנחלות חקלאיות גדולות שיוצרות מרחק בין הבתים השונים. בנחלה של הבית עצמו יש כרמי זיתים רבים שהפכו למקור השראה עבור התכנון האדריכלי של הבית בכלל והמטבח בפרט. כדי להוסיף אור ולהעניק לחלל המטבח תחושה של גודל ומרחב, אחד הקירות במטבח עשוי זכוכית ומאפשר לנוכחים במטבח לצפות החוצה ולהרגיש את הטבע מסביב. בנוסף, גם בתוך המטבח עצמו נעשה שימוש בעץ כדי להכניס את הטבע לבית ולהשלים את המראה הנקי.

זוהר שרביט (צילום: אסף פינצוק)
צילום: אסף פינצוק

הסגנון של המטבח מבטא שפה עיצובית מודרנית המשלבת טיח לבן עם פרופילי אלומיניום שחורים ורצפת בטון מוחלק. כל זאת לצד משטח קוורץ בהיר ועמיד במיוחד מדגם 5131 של אבן קיסר שמוסיף למראה הנקי ומכניס אווירה רגועה ושלווה כיאה לבית במושב.

זוהר שרביט (צילום: אסף פינצוק)
צילום: אסף פינצוק

הרמוניה עם נוף פנורמי – דנה אוברזון, טלי יגר רוקח, עודד לויתן
המטבח הזה משתייך לפנטהאוז שנבנה כתוספת לבניין קיים במסגרת פרויקט חידוש עירוני במרכז העיר רמת גן, אולם סכמת תנועה מבלבלת ותכנית שמפנה גב אל הנוף העירוני, העלו את הצורך בתכנון מחדש וחיבור הבית לצרכיהם ומשאלותיהם של הבעלים. אוברזון רצתה להעניק חוויה של חוץ בחלל, דבר שהצריך ארגון מחדש של הפריסה וחשיבה מחודשת על אור טבעי, חומרים וגימורים. הבעלים הם משפחה שאוהבת לארח בכל שעות היום, גם בפנים הבית וגם בחוץ, לכן הדגש בתכנון היה על פתיחות מרבית אל הנוף ותכנון נקי ללא הנמכות והסתרות מיותרות. קיר חלונות מרצפה ועד תקרה מותח את רוחב המטבח, פינת האוכל וחלל המגורים הפתוחים, ומציע נופים פנורמיים של העיר.

דנה אוברזון (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר



בעיצוב הבית והמטבח כמעט ואין קירות לבנים ורוב פאות החלל הציבורי מדברות על חומריות טבעית. הגוונים שנבחרו הם גווני אדמה עם רמיזות צהובות בהירות וצבעוניות שמהדהדות את הנוף האורבני שנשקף מהפתחים הרחבים. המטבח מורכב מחזיתות בגוון בז' אפרפר ובמרכזו אזור העבודה שחופה כולו כקוביה שחורה במשטח קוורץ מדגם 3100 של אבן קיסר עם גימור מט מחוספס. הטקסטורה הטבעית של משטחי העבודה על רקע הגוון השקט של החזיתות, יוצרת הרמוניה. יחד עם הריהוט והטקסטיל, החספוס האורבני שמקיף אותו בא לידי ביטוי ועם זאת משלב חמימות ותחושה של בית.

דנה אוברזון (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר

מטבח שנחבא אל הכלים – לוסי ויקנין וליטל רוזנשטיין
המטבח הזה, השוכן בוילה בהרצליה בשטח של 350 מ"ר, נעשה במסגרת שיפוץ מקיף של המקום כאשר רק השלד החיצוני של הבית נשאר וכל החלוקה הפנימית נהרסה לחלוטין על מנת לתכנן וליצור משהו חדש מהיסוד.

לבית המקורי היה מחסן בבנייה קלה שעמד בחצר ובעלי הבית חשבו שצריך לפרק אותו לחלוטין, אך ויקנין ורוזנשטיין החליטו דווקא להשתמש בו ולנצל אותו בדרך מקורית ביותר. את המטבח עצמו הן תכננו עם מערכת נגרות שלמה הכוללת את מכשירי החשמל מוחבאים תחת מראה העץ, ובסמוך למחסן. כך שאל תתפלאו אם תמצאו מאחורי אחת הדלתות מקרר או לחילופין דלת סתרים שמובילה למחסן שמשמש כמזווה אחסון - ממש מטבח כפול.

לוסי ויקנין וליטל רוזנשטיין  (צילום: אביעד בר נס)
צילום: אביעד בר נס

מה שנותר לצופה מן הצד הוא מראה מודרני עם מגע חמים בזכות השילוב של משטח העבודה השחור של אבן קיסר מדגם 3100 וארונות העץ. מטבח מינימליסטי כי לא רואים את מכשירי החשמל, אבל מאוד פונקציונאלי בזכות התכנון הפנימי הנכון ובחירה במשטח עבודה פרקטי וקל לניקוי ולתחזוק, במראה יוקרתי, הרמוני ונקי. המטבח שמתוכנן בצד כדי לא להיות חלק מהחלל הציבורי, מצליח לא להשתלט ולהעניק אסתטיקה והומוגניות ביחס לבית כולו.

לוסי ויקנין וליטל רוזנשטיין  (צילום: אביעד בר נס)
צילום: אביעד בר נס