נראה שבישראל של 2016 ההורות הפכה לאומנות ג'ינגול של ממש, הדורשת לא מעט יצירתיות ואנרגיות. אנחנו מתנהלים בין קריירה, בית, זוגיות, ילדים ומנסים על הדרך גם לא לוותר על עצמנו. היום שלנו מתחיל, במקרה הטוב בשבע בבוקר (שלא לומר בואכה חמש לפנות בוקר) ומסתיים אי שם בעשר בלילה, עם עין אחת חצי פתוחה. והיינו לארג'ים איתכם.
הכינו את הכריכים בערב; אנחנו יודעים שבמרבית הימים אתם מגיעים עם הלשון בחוץ וכל מה שאתם רוצים לעשות אחרי שהשכבתם את הילדים, זה ובכן להשכיב את עצמכם וכמה שיותר מהר. אבל תחשבו איזה בוקר נפלא יהיה לכם אם את המטלות של מחר, עשיתם אתמול. אחת המטלות המתישות בחייו של הורה היא הכנת הכריך בבוקר. אז נכון, אם תכינו אותו בערב זה לא יהיה בדיוק בדיוק אותו דבר, אבל תתפלאו לגלות שזה מספק לגמרי, ואפילו יותר, את הילדים שגורמה הוא לא הצד החזק שלהם (היוש פסטה בלי כלום).
למקצוענים נמליץ על הכנת טבלת כריכים מסודרת, שנבנית ביחד עם הילדים, ובה פירוט של מה אוכלים כל יום. רשימה כזו תיצור לכם שקט בגזרה הזו - בכל יום כולם יודעים מה יש בכריך ואתם לא צריכים לחשוב על זה או גרוע מזה – לפתוח את זה לדיון בכל בוקר מחדש.
הכינו יחד בגדים מראש, מסודרים על הכיסא. במקום השני ברשימת מטלות הבוקר המעיקות הוא מה נלבש היום. אגרו כוחות אחרונים לפני השינה, והחליטו ביחד עם הילדים מה הם ילבשו למחר. ישנה סבירות גבוהה שהם יתעוררו ויירצו בדיוק את הדבר ההפוך, אבל ברגע שזה יהפוך להרגל – הבקרים שלכם ייראו אחרת.
אפשרות נוספת היא להלביש לקטנים בגדי גן נקיים לאחר הרחצה בערב, כך שהם יקומו כבר לבושים וכל הסאגה הזו תיחסך בבוקר.
בכלל טבלאות זה נהדר; והן יכולות לעזור לכם לחסוך זמן יקר ביעילות ובפשטות. הבוקר כאמור רב משימות: הלבשה, צחצוח שיניים, נעליים, שוקו-עוגיה-קורנפלקס-כריך, קוקו-צמה-חצי אסוף, ומה לא? באמצעות טבלה, הילדים יידעו בדיוק מה מצופה מהם ומה סדר הפעולות הנדרש מהם בבוקר או בערב. הם יכולים לסמן בטבלה וי על פעולה שבוצעה או להדביק מדבקות "חייכני" או "בכייני" (הם מתים על זה). אם אתם בעד, אפשר לשלב תמריץ בסופה הניתן על רוב של חייכנים (אם יש כמה בכיינים זה בסדר, לכולנו יש ימים כאלה), אבל מספיק שתתלו את הטבלה הזו במקום מרכזי בבית, שכולם יוכלו להתפעל ממנה וגם זה עובד נהדר.
תלו לוח תכנון חודשי על המקרר עם כל הפעולות המתוכננות לכם; תורים לרופאי שיניים, הצגה בבית הספר, סבא וסבתא אוספים את הילדים, יציאה של אמא ואבא. כשהכל פרוס לעיני כל דיירי הבית אתם יכולים להיות בטוחים שאתם מסונכרנים ושלא שכחתם כלום. לפעמים רק המחשבה של מתי התור הבא או מה שכחתם יכולה לזלול לא מעט אנרגיה.
אל תתאמצו לסדר את כל הצעצועים כל אחד במקומו; אז נכון שזה לא מתאים למשחקי קופסא או פאזלים, אבל ארגז גדול שירכז בתוכו את כל הבובות, המכוניות, כלי מטבח שמתפזרים ברחבי הבית בכל אחר צהריים יחסוך לכם זמן יקר ועבודה מייאשת. כך הצעצועים יחזרו במהירות לארגז , רק בשביל להתפזר שוב למחרת. אבל היי, יש לכם כמה דקות ליהנות מהסדר בלי שעבדתם כל כך קשה.
קבעו יום אחד בשבוע שתתפנקו בלא להכין ארוחת ערב. כמה פשוט, ככה גאוני. מדובר בשתי פעולות בבת אחת - בלי לעבוד קשה וגם לצאת ההורה המושלם. יום אחד שבו לא תצטרכו לחשוב מה להכין ומגניב עוד יותר – לא תתמודדו עם שטיפת הכלים. אחרי שאוספים את הילדים מהגן או מבית הספר בדרך כלל הולכים לגינה השכונתית או לפעילות אחה"צ אחרת. הפעם תזמינו את ארוחת הערב במגש פיצה, לדוגמה. ככה גם תהיו ההורה המפנק וגם תקצרו את הערב (בלי לבשל, לסדר שולחן, לשטוף כלים,) ותגיעו הביתה ישר למקלחות ולישון.
בעניין מטלות הבית: כל מה שאתם יכולים לקנות בכסף, תקנו; עוזרת, שואב אבק רובוטי, מדיח, להוציא גיהוץ החוצה וכולי – כל אלה אומנם עולים כסף, אך אתם מקבלים תמורתם פינוי זמן היסטרי אותו תוכלו להקדיש למה שבאמת חשוב לכם.
אגב בנושא הכביסה, נסו לרכז את כל הכביסות ליום אחד; אצל הרבה משפחות הלופ של הכביסה הוא בלתי נגמר – הסל תמיד מלא, המכונה תמיד מלאה, המייבש או החבל תמיד מלאים והספה תמיד מלאה – בכל הבגדים לקיפול. נסו לרכז את הכביסה ליום אחד בו תעשו את כל המכונות- צבעונית, לבנה, עדינה ותסיימו עם זה. כל המשפחה מוזמנת לקחת חלק במלאכת הקיפול והנה, סיימתם עם זה. עד השבוע הבא.